Komoly problémák vannak az Apple-nél

A munkatársak egy része elsősorban az általánosan jelen lévő diszkriminációt kifogásolja.

Az #AppleToo csoport azzal vádolta meg a kaliforniai konszernt, hogy a munkahelyein virágzik az egyenlőtlen bánásmód, a rasszizmus, a szexizmus, valamint a bőrszín, a származás és a nemi alapú diszkrimináció. A csapat tagjai rámutattak, hogy számos módon próbálták jelezni az illetékeseknek, mindenekelőtt a menedzsmentnek és a személyzeti részlegnek az általuk tapasztalt jelenségeket, de semmi sem történt. Káros az is, hogy a titoktartási kultúra egy átláthatatlan, félelmetes erőddé teszi az óriáscéget.

A The Verge azt írta, hogy a csoportnak 15 mostani és korábbi Apple-dolgozó a tagja. A létrehozott honlapon arra szólították fel a többi alkalmazottat, hogy osszák meg a tapasztalataikat, majd azokból összeállítanak egy követeléskatalógust, amelyet aztán eljuttatnak a vállalat vezetőinek. Megalakítottak egy Twitter-fiókot és egy belső Discord-csatornát is.

A törekvéseket üdvözölte Timnit Gebru, aki az Apple és a Google szakértője is volt, s az utóbbinál rasszista esetekre világított rá. Most elmondta, hogy az Apple-nél is számos borzalmas dolgot élt át és mindig csodálkozott azon, hogy azok nem derültek ki. Örül annak, hogy az Apple munkatársai végre összefogtak és legfőbb ideje a problémákért felelősségre vonni a társaságot.

2017-ben Daniela Kickl üzemgazdász kifejtette, hogy az Apple-t kreativitás és innováció, illetve embertelen munkakörülmények és demotiváció egyaránt jellemzik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • zola2000 #31
  popcorn.gif
 • lipovics #30
  Írtam egyet, de inkább nem is küldtem el.

  Maradjatok ilyenek.
 • Tetsuo #29
  Azért jönnek elő az ilyen eseteknél, mert ezek az esetek is rávilágítanak arra, hogy a felsoroltak álszent, hazug, [email protected]ó ideológia, annak propagandagépezete és egyéb eszközei semmi egyéb.

  Majd ha az F1 Abu-Dzabiban is tolja a buzireklámot, az Ikea meg nőkitakarás helyett egyszerűen nem árusítana Szaúd-Arábiában, az Apple pedig hasonlóan tolt libsi prop helyett a saját alkalmazottai jogaival foglalkozna, akkor lenne csekély hitele az egésznek, de így?! Viccnek is durva, hogy még ezeknek áll följebb.
 • yamato41 #28
  A libsit kihagytad!
  Miért? A válasz nagyon egyszerű! Aki ilyet tapasztal, az tegyen feljelentést. Az ilyen vádaskodások semmire sem jók, csak arra, hogy besározzanak embereket, tehát vissza is lehet ezekkel élni. Vissza is élnek. Ha egy dolog megtörtént, akkor az áldozat tegyen meg mindent , hogy fény derüljön rá. Akkor is, ha a hatóság, rendőrség vizsgálata negatív. Ha én biztos vagyok az igazamba, a végsőkig elmegyek. Hazgságvizsgáló stb...
  "Az amerikai statisztikák régiótól függően 17-50 százalék közé teszik a hamis áldozatok arányát." https://mandiner.hu/cikk/20210825_perintfalvi_rita_konyverol_sok_tevedes_elszalasztott_lehetoseg
  Tehát éppen elég nagy a visszaélések aránya. Aki elköveti, azt kőkeményen meg kell büntetni. De tényleg kökeményen. Éppen ezért a vádakkal is csak normálisan! Ez nem játék!
  Pontosan a neolibsikre jellemző, hogy az ilyen vádaskodásokat készpénznek veszik, erre építenek ideológiákat.

  Hidd el, én is szekunder szégyent érzek a libsik és a libsiket védő libsik miatt. A BLM pedig nettó náci ideológia.
 • lipovics #27
  Durva, hogy a nőket elnyomó embereknél nálatok előjöttek ezek a szavak:

  "liberális"
  "blm"
  "néger"
  "kvóta"

  Mi a fsz köze van ezeknek a témához? Mit szólnál, ha édesanyádad, húgodat aláznák szarrá/kényszerítenék szexre egy cégnél? Lennétek szívesek beszélni a témáról is az idióta agymenések helyett?

  Szekunder szégyent érzek miattatok.
 • lipovics #26
  Muszáj volt megnéznem, mennyi idős vagy.

  Nagy csalódás az, amit összehordasz.
 • cateran #25
  Hmm..A Blizzard esete eppenseggel alatamasztja az ilyesmit "A female employee died by suicide on a company trip. The lawsuit alleges this was “due to a sexual relationship she had been having with her male supervisor,” who was found by police to have brought sex toys to the trip. Additionally, it was cited the female employee had previously faced intense sexual harassment at work, including an incident where a photo of her genitals was passed around by male employees at a holiday party." vagy a RIOT-e...vagy az Ubisofte....
 • zola2000 #24
  Elolvastam a cikket, semmi konkrétum, a linkelt oldalon olyanon vannak hogy vagy olyan hogy elnyomva érzi magát mert csak vagy

  "My management didn’t do much of anything when a coworker raped me. They encouraged me to file a police report but once I said I wasn’t comfortable doing so, they did seem sincerely apologetic but they also said they couldn’t really "

  Ez elég hihetetlennek tűnik...
 • yamato41 #23
  Agymosó libsi barmok. Idióták. Ezeknek minden kirekesztés. Ha nincs kirekesztés, akkor azért kirekesztés, mert miért nincs. Baromarcok. Senkiháziak.
 • cateran #22
  Erdekes "logika"...Ha mashol rosszabb, akkor az igazolja, hogy -mashogyan- de adott helyen is rossz legyen? Ha az utcan el valaki, ehezik, fazik ne panaszkodjon, hiszen van, akinek esetleg meg rosszabb? Mondjuk le kalappal, mind az alacsony IQ, mind az alacsony EQ elott, ami a kommentedet jellemzi.