Berta Sándor

Komoly problémák vannak az Apple-nél

A munkatársak egy része elsősorban az általánosan jelen lévő diszkriminációt kifogásolja.

Az #AppleToo csoport azzal vádolta meg a kaliforniai konszernt, hogy a munkahelyein virágzik az egyenlőtlen bánásmód, a rasszizmus, a szexizmus, valamint a bőrszín, a származás és a nemi alapú diszkrimináció. A csapat tagjai rámutattak, hogy számos módon próbálták jelezni az illetékeseknek, mindenekelőtt a menedzsmentnek és a személyzeti részlegnek az általuk tapasztalt jelenségeket, de semmi sem történt. Káros az is, hogy a titoktartási kultúra egy átláthatatlan, félelmetes erőddé teszi az óriáscéget.

A The Verge azt írta, hogy a csoportnak 15 mostani és korábbi Apple-dolgozó a tagja. A létrehozott honlapon arra szólították fel a többi alkalmazottat, hogy osszák meg a tapasztalataikat, majd azokból összeállítanak egy követeléskatalógust, amelyet aztán eljuttatnak a vállalat vezetőinek. Megalakítottak egy Twitter-fiókot és egy belső Discord-csatornát is.

A törekvéseket üdvözölte Timnit Gebru, aki az Apple és a Google szakértője is volt, s az utóbbinál rasszista esetekre világított rá. Most elmondta, hogy az Apple-nél is számos borzalmas dolgot élt át és mindig csodálkozott azon, hogy azok nem derültek ki. Örül annak, hogy az Apple munkatársai végre összefogtak és legfőbb ideje a problémákért felelősségre vonni a társaságot.

2017-ben Daniela Kickl üzemgazdász kifejtette, hogy az Apple-t kreativitás és innováció, illetve embertelen munkakörülmények és demotiváció egyaránt jellemzik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #31
    popcorn.gif
  • lipovics #30
    Írtam egyet, de inkább nem is küldtem el.

    Maradjatok ilyenek.
  • Tetsuo #29
    Azért jönnek elő az ilyen eseteknél, mert ezek az esetek is rávilágítanak arra, hogy a felsoroltak álszent, hazug, sz@rkavaró ideológia, annak propagandagépezete és egyéb eszközei semmi egyéb.

    Majd ha az F1 Abu-Dzabiban is tolja a buzireklámot, az Ikea meg nőkitakarás helyett egyszerűen nem árusítana Szaúd-Arábiában, az Apple pedig hasonlóan tolt libsi prop helyett a saját alkalmazottai jogaival foglalkozna, akkor lenne csekély hitele az egésznek, de így?! Viccnek is durva, hogy még ezeknek áll följebb.
  • lipovics #27
    Durva, hogy a nőket elnyomó embereknél nálatok előjöttek ezek a szavak:

    "liberális"
    "blm"
    "néger"
    "kvóta"

    Mi a fsz köze van ezeknek a témához? Mit szólnál, ha édesanyádad, húgodat aláznák szarrá/kényszerítenék szexre egy cégnél? Lennétek szívesek beszélni a témáról is az idióta agymenések helyett?

    Szekunder szégyent érzek miattatok.
  • lipovics #26
    Muszáj volt megnéznem, mennyi idős vagy.

    Nagy csalódás az, amit összehordasz.
  • cateran #25
    Hmm..A Blizzard esete eppenseggel alatamasztja az ilyesmit "A female employee died by suicide on a company trip. The lawsuit alleges this was “due to a sexual relationship she had been having with her male supervisor,” who was found by police to have brought sex toys to the trip. Additionally, it was cited the female employee had previously faced intense sexual harassment at work, including an incident where a photo of her genitals was passed around by male employees at a holiday party." vagy a RIOT-e...vagy az Ubisofte....
  • zola2000 #24
    Elolvastam a cikket, semmi konkrétum, a linkelt oldalon olyanon vannak hogy vagy olyan hogy elnyomva érzi magát mert csak vagy

    "My management didn’t do much of anything when a coworker raped me. They encouraged me to file a police report but once I said I wasn’t comfortable doing so, they did seem sincerely apologetic but they also said they couldn’t really "

    Ez elég hihetetlennek tűnik...
  • cateran #22
    Erdekes "logika"...Ha mashol rosszabb, akkor az igazolja, hogy -mashogyan- de adott helyen is rossz legyen? Ha az utcan el valaki, ehezik, fazik ne panaszkodjon, hiszen van, akinek esetleg meg rosszabb? Mondjuk le kalappal, mind az alacsony IQ, mind az alacsony EQ elott, ami a kommentedet jellemzi.
  • caprine #21
    Menjenek el vietnámba nike cipőfelsőrészt gyártani majd ott megtudják milyen jó dolguk is volt eddig. Vagy menjenek el oda dolgozni, ahol az apple kiskoruakkal gyártatja a készülékeit.
  • zola2000 #19
    Szaud Arábia nem jó példa, mert ott nincsenek vezető világcégek, de Kína már jobb példa, ahol nem nagyon van annyi etnikum egyben mint usában, és a nyugati internet oldalak sem hozzáférhetőek ahonnan beszivároghatna a mantra az országba.