31
  • zola2000
    #31
    popcorn.gif
  • lipovics
    #30
    Írtam egyet, de inkább nem is küldtem el.

    Maradjatok ilyenek.
  • Tetsuo
    #29
    Azért jönnek elő az ilyen eseteknél, mert ezek az esetek is rávilágítanak arra, hogy a felsoroltak álszent, hazug, sz@rkavaró ideológia, annak propagandagépezete és egyéb eszközei semmi egyéb.

    Majd ha az F1 Abu-Dzabiban is tolja a buzireklámot, az Ikea meg nőkitakarás helyett egyszerűen nem árusítana Szaúd-Arábiában, az Apple pedig hasonlóan tolt libsi prop helyett a saját alkalmazottai jogaival foglalkozna, akkor lenne csekély hitele az egésznek, de így?! Viccnek is durva, hogy még ezeknek áll följebb.
  • lipovics
    #27
    Durva, hogy a nőket elnyomó embereknél nálatok előjöttek ezek a szavak:

    "liberális"
    "blm"
    "néger"
    "kvóta"

    Mi a fsz köze van ezeknek a témához? Mit szólnál, ha édesanyádad, húgodat aláznák szarrá/kényszerítenék szexre egy cégnél? Lennétek szívesek beszélni a témáról is az idióta agymenések helyett?

    Szekunder szégyent érzek miattatok.
  • lipovics
    #26
    Muszáj volt megnéznem, mennyi idős vagy.

    Nagy csalódás az, amit összehordasz.
  • cateran
    #25
    Hmm..A Blizzard esete eppenseggel alatamasztja az ilyesmit "A female employee died by suicide on a company trip. The lawsuit alleges this was “due to a sexual relationship she had been having with her male supervisor,” who was found by police to have brought sex toys to the trip. Additionally, it was cited the female employee had previously faced intense sexual harassment at work, including an incident where a photo of her genitals was passed around by male employees at a holiday party." vagy a RIOT-e...vagy az Ubisofte....
  • zola2000
    #24
    Elolvastam a cikket, semmi konkrétum, a linkelt oldalon olyanon vannak hogy vagy olyan hogy elnyomva érzi magát mert csak vagy

    "My management didn’t do much of anything when a coworker raped me. They encouraged me to file a police report but once I said I wasn’t comfortable doing so, they did seem sincerely apologetic but they also said they couldn’t really "

    Ez elég hihetetlennek tűnik...
  • cateran
    #22
    Erdekes "logika"...Ha mashol rosszabb, akkor az igazolja, hogy -mashogyan- de adott helyen is rossz legyen? Ha az utcan el valaki, ehezik, fazik ne panaszkodjon, hiszen van, akinek esetleg meg rosszabb? Mondjuk le kalappal, mind az alacsony IQ, mind az alacsony EQ elott, ami a kommentedet jellemzi.
  • caprine #21
    Menjenek el vietnámba nike cipőfelsőrészt gyártani majd ott megtudják milyen jó dolguk is volt eddig. Vagy menjenek el oda dolgozni, ahol az apple kiskoruakkal gyártatja a készülékeit.
  • zola2000
    #19
    Szaud Arábia nem jó példa, mert ott nincsenek vezető világcégek, de Kína már jobb példa, ahol nem nagyon van annyi etnikum egyben mint usában, és a nyugati internet oldalak sem hozzáférhetőek ahonnan beszivároghatna a mantra az országba.
  • cateran
    #18
    Hat hogyne....Nyilvan ataludtad az utobbi evtizedet....
  • Tetsuo
    #17
    És te milyen világban élsz? Ez hol történik meg? Maximum Szaúd-Arábiában. A nyugati világban a feketék SEHOL sincsenek elnyomva, sőt előre vannak tolva. nem a BLM zavargásai miatt, hanem már előtte így volt.
  • M2 #16
    Úgy tudom 15 fehér férfi jelezte, hogy évek óta esélytelenek arra, hogy az Apple bemutatókon szerepelhessenek. Egyikük még egy nemváltó műtéten is átesett és az arcát is bekente feketével, de erre elvitte a rendőrség, mert az viszont arrafelé tilos. Mármint a fehéreknek.
  • Tetsuo
    #15
    De változik. Egyre rosszabb.
    A libsi fellegvár pedig mutatja, mennyire álszent hazugság az egész.
  • kvp
    #14
    A valosag az, hogy ezek a cegek hivatalosan nagyon progresszivek. Ellenben a befektetok a penzt preferaljak, ezert ha valaki tehetseges, akkor felveszik. Es melle ha kell 3x annyi kvotanak megfelelo elvart embert, hogy ne tunjon fel.

    Ha valaki tehetseges es hajlando elfogadni (azaz a ceg altal elvart modon szoban is tamogatni) az aktualis uj globalis filozofiakat, akkor jol megfizetik a munkajaert cserebe, akkor is ha feher vagy kelet azsiai. A cegek jellemzoen akkor kerulnek gondba, amikor a vezetes tul nagy reszebe kerulnek be forradalmi elveket es nem a mindenaron torteno profitmaximalizalast kovetok. Erre azert oda szoktak figyelni, tehat a felsovezetesben jellemzoen inkabb feher, keletazsai vagy maximum indiai ferfiak vannak csak, ugyanis a profit az elsodleges. Persze felvesznek mindenkit es ha valaki nem eleg tehetseges es meg feher ferfi is, akkor tenyleg nem art ha legalabb meleg vagy transz, de alapvetoen ha ert ahhoz amire felveszik, akkor ez nem szamit. A kvotak szerint felvetteket viszont tobbnyire nem engedik a valodi munka kozelebe, mert abbol tobbnyire katasztrofa lesz. Ez persze rasszistabb, mintha csak a tenyleges tudasukat neznek, de az ertelmes cegek azert biztosra mennek es ha valaki eleve a kvota miatt lett felveve, akkor nem kockaztatnak.

    A cikkben is leirt vadak akkor fogalmazodnak meg, amikor a kvotak miatt felvett dolgozok eszreveszik, hogy ugyan megbecsulik es megfizetik oket, de nem tudnak a tenyleges vezetes kozelebe jutni. Ekkor szoktak a vezetest azzal megvadolni, hogy nem eleg antirasszista vagy diszkriminacioellenes. Ez meg mindig jobb az adott cegnek, mert ha veletlenul beengedne a vezetesbe az aktivistakat, akkor onnantol a profit helyett az eszmei cel lenne a ceg fo celja, ami elobb-utobb anyagi csodot jelent. A legtobb nagytokes befekteto pedig idos feher ferfi, akiknek nehez lenne elmagyarazni, hogy miert is buktak el a penzuket. A nem feher befektetok pedig jellemzoen arabok vagy keletazsiaiak, akik meg annyira sem a modern progresszivitasukrol ismertek.

    Szoval a nagytoke felhasznalja a tobbnyire maoista iranyultsagu progressziv aktivistakat a celjai eleresere, de kozben igazabol harcol a celjaik ellen, mivel az ellentetes a globalis kapitalizmus celjaival. Tortenelmi parhuzamkent ott van a naci-szovjet szovetseg, ami egesz pontosan Lengyelorszag feldarabolasaig tartott. Ilyen szovetseg jott letre a Kina altal tamogatott amerikai maoistak es a nagytokes globalis cegek kozott, majd valtott at fu alatti hatbaszurasokba es eredmenyezhet vegul nyilt harcot a ket csoport kozott. Ha valaki egy ilyen ceges kornyezetben szeretne megtalalni a boldogulasat es ezert hajlando mindig azt mondani (es gondolni) amit elvarnak tole, akkor nagyon jol kereshet es ha melle meg kello mertekben tehetseges is a profit termelesben, akkor akar elore is juthat a cegen belul.
  • peterx
    #13
    Igen, amíg teljesen egyetértesz a liberális mantrával addig valóban minden jó. :) Elég csak ártatlanul feltenned pl. azt a kérdést h a BLM tüntik alatt miért voltak fosztogatások, vagy mondjuk "ALL lives matter"-el mi a baj? sztem holnap már nem lenne munkád..

    Mellélőttél se nem rasszista, se nem homofób nem vagyok, ellenben az erőltetett kvótázás a tehetségek rovására (független attól milyen színű, nemű vagy irányultságú) szerintem nagyon rossz irány nyugaton. pl. egy tehetséges feketét is elnyomhat egy kvótalatínó, és fordítva.. csak hogy te is megértsd mi a gond.
    Utoljára szerkesztette: peterx, 2021.08.26. 19:47:49
  • Sequoyah
    #12
    Egy ilyen cegnel dolgozok feher ferfikent, szoval koszi a vilag teljesen jol megvan:D

    Tudod a szelsojobbos facbookos csoportok ahol te elsz, mikozben ki se mozdulsz a pincebol azok nem igazan tukrozik a valos vilagot. Ez a "feher ferdi uldozve van" az csak egy propaganda-mese, hhogy a hozzad hasonlokat hulyitsek.
    Az lehet, hogy TE uldozve vagy, de azert mert rasszista es homofob vagy, nem azert mert feher.
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2021.08.26. 19:08:40
  • Sequoyah
    #11
    Orulj neki, mert nem eri oket hatranyos megkulonboztetes...
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #10
    Ilyen maximum egy Apple márkaboltban fordulhat elő. Cupertino-ban össze****ják magukat az örömtől, ha szakképzett, tehetséges színesbőrű jelentkezik hozzájuk, ha emellett nő is, akkor meg is szédülnek kicsit a HR osztály dolgozói.

    (Szerintem jó a diverzitás, ha hasonlóan tehetséges, vagy tehetségesebb fehér férfiakat nem éri hátrányos megkülönböztetés, vagy csak minimális..)
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.08.26. 18:03:30
  • peterx
    #9
    Az Applenél??? Te melyik világba élsz? :D pont h a fehér (hetero) férfi az ellenség mindenhol leginkább az ilyen cégeknél...
  • Sequoyah
    #8
    A problema az az, hogy a legjobb tehetsegu feketet nem veszik fel, hanem helyette egy alacsonyabb tudasu feher ferfit vesznek fel, csak mert o feher es ferfi...
  • asgh
    #7
    Szerintem az Apple-nél ez úgy működik, hogy felveszik a kvótanégert és felveszik a zsenit is, mert futja rá.
    Mivel nem ismerjük a részleteket az is érdekes kérdés, hogy mekkora az ügyben a hiszti faktor. Egy több tízezer embert foglalkoztató cégnél nyilván előfordul minden meg az ellenkezője is és az érintetteknek érdekükben áll rendszer szintű problémaként előadni az ügyet akár az, akár nem, mert úgy lehet nagyobb peren kívüli kártérítést kisajtolni a cégből akár jogos, akár nem.
  • peterx
    #6
    pl. ha a legjobb tehetségű kvótanégert kenterbe veri a legjobb tehetségű fehér vagy ázsiai, és mégis a négert veszik fel akkor az a cég szemszögéből már bukásnak számít, elvesztett egy zsenit aki pl kitalálhatta volna a következő iPhone jelentőségű terméket.

    Ha ráadásul ezt felvételi kvótázást nagy üzembe tolják (ahogy az Apple teszi) akkor előbb válik egy hisztigyárrá ahol mindenki a vélt vagy valós sérelmeivel van elfoglalva, ahelyett hogy még kreatívabb cég legyen.
    Utoljára szerkesztette: peterx, 2021.08.26. 16:41:18
  • peterx
    #5
    Vagy csak épp látjuk milyen amikor kvóta szerint dobálják a pozíciókat, annak bukását.. hogy mégse olyan hű de olyan jó mint mantrázzák és erőltetik a világra a nagy inkluzivitást a multik.. (Apple pont az egyik élenjáró ebben ezért is nagy a buktája ennek a nézetnek)
    A problémákat ugyanúgy nem oldja meg mint a "hagyományos" munkahelyek, sőt még rosszabb is mert nem tehetség alapján szelektálnak.
    Utoljára szerkesztette: peterx, 2021.08.26. 16:31:37
  • Sequoyah
    #4
    Igen, ott az ilyenek ellen fel lehet szolalni. Mashol pedig az asszonynak a konyhaban van a helye, a kisebbsegek pedig dogoljenek meg...
  • NEXUS6
    #3
    Hogy mondhatsz ilyet, hiszen megfelelő érzékenyítéssel, felvilágosítással, tudatosítással az előítéletek legyőzhetők.
    Ja, nem! XD
  • grobs
    #2
    Az emberi természet nem változik. A hatalomvágy, rasszizmus nemtől és nemi identitástól független. Van aki különböző okokból elnyomja, de "uralkodói" pozícióban nagyon-nagyon kevesen tudnak uralkodni önmagukon.
    Kötelező olvasmány lehetne Móricz Zsigmond: Rokonok.
  • peterx
    #1
    Hová fajult a világ ha már a libsi fellegvárban is ez történik...