Berta Sándor

23 tagállam "bojkottálta" az európai uniós szerzői jogi irányelvet

A tagországok "elfelejtették" átültetni a csomagot a nemzeti jogszabályokba.

2019 februárjában az európai uniós tagállamok többsége megszavazta a szerzői jogi reformmal kapcsolatos előterjesztést. Akkor a voksolás során Belgium, Málta és Szlovénia tartózkodott, illetve Finnország, Hollandia, Lengyelország, Luxemburg és Olaszország szavazott nemmel. 2019 márciusában az Európai Parlament is jóváhagyta a tervezetet, amelynek köszönhetően többek között az internetes platformok felelnek a felhasználók által feltöltött tartalmakért. A tagállamoknak két évük volt a jogszabály átvételére.

Most kiderült, hogy az európai uniós tagországok közül 23 (Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia) nem tett eleget a kötelezettségének és vagy nem megfelelő módon vagy nem elég gyorsan integrálta a nemzeti törvényébe az új irányelvet. Az Európai Bizottság ezért szerződésszegési eljárást indított az érintett tagállamok ellen, amelyeknek két hónap áll a rendelkezésükre, hogy válaszoljanak a testület felvetésére, különben figyelmeztetést kapnak, majd az ügy az Európai Unió Bírósága elé kerülhet.

Emellett az EU illetékesei felszólították 20 tagország (Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Észtország, Finnország, Görögország, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Olaszország, Portugália, Románia, Svédország, Szlovákia, Szlovénia) vezetőit, hogy indokolják meg, miért mulasztották el az új szerzői jogi szabályokat alkalmazni az internetes rádió- és televíziós programok esetében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #2
    Az ok eleg prozai, Magyarorszag alapvetoen betart minden EU-s szabalyt es torvenyt, ami nem ellenkezik a magyar jogrenddel. Tehat nallunk nem hanyagsag a problema mint szinte mindenhol mashol, hanem egyszeruen elvi (kulturalis) szinten nem passzolunk a jelenlegi EU-s kulturkorbe. A britek sem, ezert is leptek ki.

    Pedig nyugaton mar a tobbseg eleg felvilagostult:
    https://www.standard.co.uk/news/uk/london-library-redbridge-monkey-costume-children-event-b945272.html
    https://www.amazon.com/GayBCs-M-L-Webb/dp/1683691628
    https://www.youtube.com/watch?v=ArOQF4kadHA
    https://www.dragqueenstoryhour.org/

    Szoval Magyarorszag rettenetesen el van maradva a nyugati tarsadalmaktol a tolerancia fejlodesenek teren, bar az egyesult ellenzek igerete szerint elhozhatja a fenti modern, progressziv, inkluziv kulturat a magyar tarsadalom szamara is. Mindossze a szavazok tobbsegenek ezt kell valasztania jovore...
  • Caro #1
    Furcsa, hogy ezen a listán épp mi nem szereplünk...