Berta Sándor

Stream-szolgáltatót támad Hollywood

A cég ellen több nagy filmstúdió nyújtott be közös keresetet.

A Torrentfreak közölte, hogy többek között az Amazon, a Columbia Pictures, a Disney, a Paramount Pictures, a Universal és a Warner Bros. azért fordultak a bírósághoz, mert az álláspontjuk alapján a Nitro TV nevű stream-szolgáltató "masszív szerzői jogsértéseket" követett el. Az IPTV-szolgáltató havidíjat kér a felhasználóktól az előfizetéséért, azonban a problémát az jelenti, hogy nem rendelkezik az általa streamelt tartalmak szerzői jogaival.

A benyújtott keresetben az olvasható, hogy a Nitro TV csatornáin számos népszerű televíziós műsor és film szerepel, amelyek sugárzásából a vállalat profitál, ráadásul a tevékenységével szerzői jogsértéseket követ el. A felperesek ezért minden egyes illegálisan streamelt műért legfeljebb 150 000 dollár kártérítést követelnek.

A Nitro TV székhelye Utah államban van, az előfizetői pedig átlagosan 20 dollárt fizetnek havonta. A streamelt alkotások több készüléken is megtekinthetők, a televíziós filmsorozatok általában már az eredeti sugárzás után két nappal láthatók. A felperes filmstúdiók szerint ez csak úgy lehetséges, hogy valaki egyszerűen - és jogsértő módon - rögzíti a felvételeket. A szolgáltatást elsősorban a Facebookon reklámozzák.

Az egyik kaliforniai kerületi bíróságon zajló perben a fő alperes Alejandro Galindo, aki a Nitro TV közösségi médiafellépéseiért felel. A platform a Netflix és az Amazon Prime Video komoly vetélytársának számít, s a felperesek álláspontja az volt, hogy az általa alkalmazott üzleti modell sérti a piaci versenyt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!