Eladja a felhő­részlegét a Dell

A társaság sokáig hiába keresett vevőt az üzletágára.

A Dell Technologies sajtóközleményében bejelentette, hogy a közeljövőben kereken 4 milliárd amerikai dollárért eladja a Boomi nevű felhőrészlegét, miután sikerült két vásárlót találnia rá. Az üzletágat a Francisco Partners, a világ egyik vezető beruházási társasága és a TPG tőkebefektető vállalkozás veszik át. A Dell közölte, hogy a két vállalat teljes egészében készpénzben fizeti ki a Boomi vételárát és az átadás-átvétel várhatóan az esztendő végére zárul le. A felek a tranzakcióval kapcsolatban további részleteket nem árultak el.

Az óriáscég részlege arra specializálódott, hogy különböző felhőkörnyezeti platformokat integráljon más cégek számára. A Dell 2010-ben vette át a Boomi-t. A számítógépgyártó az elmúlt években folyamatosan tisztította a portfólióját és számos üzletágát kiszervezte, illetve értékesítette. Tavaly már megvált az RSA nevű kiberbiztonsági részlegétől, amelyet 2,1 milliárd amerikai dollárért értékesített egy pénzügyi beruházónak, a múlt hónapban pedig jelezte, hogy kiszervezi vagy eladja a WMware nevű infrastruktúra-szoftvereket fejlesztő részlegét, amely a legnagyobb értékű üzletága. A vállalat igyekszik fokozatosan csökkenteni a hardverüzlettől való függőségét, de a bevételei fele még mindig a PC-k értékesítéséből származik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    A vmware az ertekes, mert sokan hasznaljak a termek es a szolgaltatas valtozatat. Ezzel szemben a felho platformjukrol nem is hallott a legtobb ember.

    Viszont amikor egy ceget elkezdenek az egyebkent nyereseges reszlegektol is megtisztitani, akkor az inkabb egy rejtett felszamolas vagy fu alatti kiszervezes zsebbe a management reszerol, mint nyereseg novelo lepes. Amennyiben van rendes tulajdonosa az adott cegnek, akkor az elso ilyen huzas hirere meg idoben kirug minden erintett vezetot.

    ps: Az IBM is igy tunt el. Eloszor csak a pc reszleg ment at a lenovo-hoz, aztan a laptop, aztan a szerver, a chipgyartas es aztan a vegen a legtobb szolgaltatas is. A kutatas fejlesztest meg beszantottak es vegul maradtak a szabadalmi licenszdijak. Sok vezeto sok penzt tehetett zsebre kozben, de gyakorlatilag 2021-re felszamoltak a ceget.