Berta Sándor

ARM processzoros számítógépek - kivár a Dell

A gyártó egyelőre nem követi a vetélytársai példáját, mivel korábban már megégették magukat a butított Windows-verziókkal.

A Hewlett-Packard, az ASUS és a Lenovo már korábban jelezték, hogy a közeljövőben várhatóan piacra dobják a Windows 10 operációs rendszert futtató és ARM processzort használó számítógépeiket, a Dell ugyanakkor még nem hozta nyilvánosságra a hasonló terveit. A WindowsArea kérdésére válaszul a cég illetékesei közölték, hogy a termékek piacra dobásával még kivárnak és egyelőre azt figyelik, hogy mennyire lesznek sikeresek az új modellek. Amennyiben valóban lesz kereslet az úgynevezett Always Connected PC-kre, akkor még mindig lesz elég idejük megjelenni ezen a piacon.

A társaság képviselői rámutattak, hogy a Microsoftnak eddig számos sikertelen kísérlete volt, elég csak a Windows RT és a Windows Phone operációs rendszerekre gondolni. A Dell éppen ezért óvatos az új projekttel kapcsolatban, ráadásul tisztázatlanok a teljesítménnyel és az üzemidővel kapcsolatos adatok is. A Microsoft és a Qualcomm ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy az x86-os asztali programok emulációja nem hat negatívan az üzemidőre. A lap mérései egyébként azt támasztották alá, hogy a Snapdragon 835 platform teljesítménye az emulációk futtatásakor nagyjából megegyezik az Intel Core i3-6006U teljesítményével. Ez azonban valószínűleg nem lesz minden felhasználó számára elegendő.

Korábban Keith Kressin, a Qualcomm alelnöke és vezető termékmenedzsere azt nyilatkozta, hogy neves PC-gyártókkal (Dell, Hewlett-Packard) dolgoznak együtt azért, hogy a Windows 10 operációs rendszert a Snapdragon 835 chippel együtt tudják alkalmazni. 2017 októberében pedig kiderült, hogy az ARM processzoros számítógépek időben kapnak majd frissítéseket, vagyis nem fognak hátrányt szenvedni ezen a területen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • paj01 #5
  Honnan az info? Mikor demózták, legacy Photoshopot futtattak ratja, na meg elvileg a windows 10S hamarosan csak egy opció lesz a full win en belül.
 • AgentKis #4
  A nem. Win10 S megy csak rajta. Na akkor az gáz.... :-(
  Utoljára szerkesztette: AgentKis, 2018.02.15. 14:28:52
 • AgentKis #3
  Ezeken már nem "csökkentett" hanem a full win10 menne. A kompatibilitás így szerintem már nem lesz gond.
  Persze nem játékra, meg 4k videoszerkesztésre, de irodára, multimédiára, tökéletes lenne. Ventilátorok hada nélkül, viszonylag jó árú hardverekkel...
 • AgentKis #2
  Abszolút jónak tűnik az ARM ha ez tényleg igaz!!!
  Mármint, hogy egy másfél éves intel procit behoztak számítási teljesítményben kb. 1/3 - 1/5 energia fogyasztás mellett.
  Ha ez igaz, akkor nagyon fel kell kötni az intelnek a gatyát!
 • CairoJack #1
  A sebesség az nagyon kérdéses, de a kompatibilitás még inkább. Szerintem pont olyan bukó lesz, mint a Win10S, az RT, a WP.
  Főleg, ha a hardverhez képest túl is lesznek árazva, jó szokás szerint.
  Szerintem jó, hogy kimarad ebből a Dell.