Berta Sándor

Kivonul az európai nyomtatópiacról a Dell

Megerősítést nyert az az információ, hogy Észak-Amerika kivételével a társaság távozik a nyomtatók területéről.

Először a szakkereskedőktől és a disztribútoroktól szivárgott ki a hír, hogy a Dell az év végéig kivonul az európai nyomtatópiacról, mert az telített és a gyártó nem tudott vezető márkává válni. A társaság gazdasági szempontok alapján megvizsgálta az európai nyomtatási üzletága működését és ezt a próbát nem állta ki a részleg.

Az óriáscég a kivonulás ellenére vállalta, hogy a termékeihez kiadott kiegészítők továbbra is elérhetők lesznek, továbbá biztosítja a terméktámogatást és a szervizszolgáltatást is. Amennyiben a Dell valóban távozik, úgy a helyét nagyon gyorsan betöltheti a többi szereplő.

A vállalat megerősítette az információt és közölte, hogy a menedzsment Észak-Amerikát leszámítva minden kontinens esetében hasonló döntést hozott. Észak-Amerika azért lett kivétel, mert ott a Dell vezető pozícióban van a nyomtatópiacon. A határozat azért született, mert a cég vezetői azzal számoltak, hogy a nyomtatóipar a jövőben is nehéz helyzetben lesz és csökkennek majd a készülékeladások, mert az emberek egyre kevesebbet fognak nyomtatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #2
    Pláne Dell nem hiányzik. :-)
  • korbin555 #1
    4 éve nincs nyomtatóm, de nem is hiányzik.