Berta Sándor

Problémákkal küzd a Surface gyártása

A redmondi konszern több termékénél is alkalmazhatja majd a cserélhető processzormodult.

Ralf Groene, a Microsoft formatervezésért felelős igazgatója és a Surface főtervezője 2013 júniusában bepillantást nyújtott a Surface projekt részleteibe. Akkor azt nyilatkozta, hogy a táblagép dizájnja szándékosan visszafogott és a fejlesztés során a stílus háttérbe szorult. 2014 júliusában kiderült, hogy a társaság a következő években a jól kinéző és használható szoftverek és saját hardverek kifejlesztését helyezi a középpontba a mérnöki teljesítmény helyett. A Surface és más hardverek esetében egyetlen formanyelvet alkalmaznak, azért, hogy a termékek lehetőleg tökéletesen illeszkedjenek a felhasználók mindennapi életébe.

A menedzser 2006 óta van a Microsoftnál, eredetileg Wolfsburgból származik és szerszámkészítőnek tanult. Azon 11 személy egyike, akiket Panos Panay gyűjtött maga mellé 2010-ben, amikor az első Surface készülékkel kapcsolatos munkák elkezdődtek. Most már 3000 ember dolgozik a Surface részlegnél.

"Természetesen az is egy lehetőség, hogy a Surface Go vagy a Surface Book a jövőben különböző színekben is elérhető lesz, de nem akarjuk a piacot különböző színváltozatokkal elárasztani. Tesztelünk és megfigyeljük a dolgokat, majd utána meglátjuk, hogy hogyan tovább. A fekete színű Surface Pro az első lépés és izgatottak vagyunk, hogy miként fogadják majd azt a felhasználók" - jelentette ki a Ralf Groene.

A Microsoft formatervezésért felelős igazgatója hozzátette, hogy a legnagyobb kihívást a felhasznált anyagok közötti különbségek jelentik. A Surface laptop háza például alumíniumból van. A többi Surface eszköz magnéziumból lévő háza lakkozott. Ez sokkal nagyobb kihívásokat jelent a gyártási eljárás során. "Én tervezőként legszívesebben minden kiegészítőt a csomagba tennék: a digitális tollat, az egeret, de ugyanakkor az is igaz, hogy nem jó az embereket kényszeríteni arra, hogy fizessenek olyan kiegészítőkért, amiket egyáltalán nem használnak" - ecsetelte a Surface főtervezője.

Ralf Groene reagált arra a felvetésre is, hogy a jövőre megjelenő Surface Hub 2-nél alkalmazott kicserélhető CPU-modul megtalálható lesz-e más termékeknél is. Mint elmondta, ez egy olyan téma, amellyel 100 százalékosan foglalkozni akarnak és fognak, már csak azért is, mert az asztali számítógép egyre inkább háttérbe szorul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!