Berta Sándor

Már a héten elkelhet a Honor

A Huawei minél előbb értékesíteni akarja a márkát.

Október közepén szivárgott ki, hogy a kínai konszern részben vagy egészben értékesítené a Honor nevű cégét a Digital China Group Co Ltd nevű eddigi partnerének, a TCL-nek vagy akár a Xiaominak. A tervezett üzlet 15-25 milliárd jüan (3,7 milliárd dollár) értékű lehet.

Most kiderült, hogy a gyártó 100 milliárd jüanért (15,2 milliárd dollárért) adná el a Honort, hogy minél hamarabb kikerüljön az Amerikai Egyesült Államok által kihirdetett szankciók hatálya alól. Az elképzelések alapján az eddigi fődisztribútor és IT-szolgáltató Digital China kapná meg a Honor részvényeinek közel 15 százalékát. A további vevők között lehet három, a sencseni kormány és egy helyi technológiai alap által finanszírozott befektetési társaság, amelyek egyaránt 10-15 százalékos piaci részesedést szerezhetnének a Honorban. A fennmaradó körülbelül 40 százalékos tulajdonrész lehetséges megvásárlójáról még nem derültek ki információk.

A konzorcium a Honort három esztendőn belül a tőzsdére viheti és értékesítésre kerülhet mind a márkanév, a kutatás és a fejlesztés, valamint az új tulajdonosok átvennék a jelenlegi menedzsment és a több mint 7000 alkalmazott jelentős részét is. Ezzel párhuzamosan eldőlt az is, hogy a Huawei a jövőben a csúcskategóriás termékek fejlesztésére és piacra dobására összpontosítana.

A Honor nem volt hajlandó kommentálni az információkat, míg a Huawei, a Digital China a és a sencseni kormány nem válaszolt a megkeresésekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!