Nagy-Britanniában épít fejlesztő­központot a Huawei

A kínai társaság megkapta a létesítmény létrehozásához szükséges építési engedélyeket.

A Sunday Times számolt be arról, hogy annak ellenére, hogy a szigetországi 5G-hálózatok létrehozásából várhatóan kizárják majd az ázsiai óriáscéget, az zökkenőmentesen megkapta a helyi kutatási és fejlesztési centrumának felépítéséhez szükséges engedélyt. Az új központ helyszínét nem véletlenül választották ki.

Az újság értesülései alapján a Huawei még a héten kézhez kapja a dokumentumot. A tervezett létesítmény várhatóan 400 millió fontba fog kerülni, az építkezés színhelye pedig Sawston lesz, amely 11 kilométerre található a Cambridge-i Egyetemtől és 15 perces autóútra az ARM székhelyétől. Az új centrum kifejezetten olyan chipeket fog tervezni és fejleszteni, amelyeket a szélessávú hálózatokhoz lehet majd felhasználni.

A Sunday Times rámutatott, hogy South Cambridgeshire kerületi tanácsának figyelmét az illetékesek felhívták arra, hogy teljes mértékben fogadják el a kínai vállalat által benyújtott iratokat. Az új központ létrehozása azért érdekes, mert a Huawei eddig különböző beszállítókra, elsősorban a Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) konszernre támaszkodott a processzorai és a System-on-Chipek (SoC) gyártása során. Május közepén azonban az Amerikai Egyesült Államok kibővítette a társaság elleni szankciókat, amelyek értelmében az olyan cégek, mint a TSMC a jövőben nem szállíthatnak termékeket a kínai konszernnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mumoka 2012 #1
    na usa meg kapta az első nagy cumit megérdemli , fejlődni dolgozni kéne neki nem a másikat kritizálni.