Berta Sándor

Eladhatja a Honort a Huawei

A kínai konszern részben vagy teljes egészében megválhat a leányvállalatától.

A Reuters a tárgyalások részleteit ismerő bennfentesekre hivatkozva írta meg, hogy a Huawei részben vagy egészben értékesítené a Honor nevű cégét a Digital China Group Co Ltd nevű eddigi partnerének vagy akár a Xiaominak. A tervezett üzlet 15-25 milliárd jüan (3,7 milliárd dollár) értékű lehet.

A gazdasági hírügynökség rámutatott, hogy az még nem tisztázott, hogy pontosan melyik részlegeit, illetve cégeit adná el a kínai társaság, de az a legvalószínűbb, hogy a tranzakció leginkább a Honort, továbbá a kutatási és fejlesztési részleget és a beszállói láncot felügyelő menedzsmentet érintené. A lehetséges vevőjelöltek között felmerült a Digital China és a Xiaomi mellett a TCL is, amely számos okostelefont forgalmaz Európában többek között Alcatel márkanéven. A Xiaomi pedig azért járhat jól az üzlettel, mert az elmúlt másfél esztendőben nagyon intenzív és sikeres terjeszkedési politikát folytatott Európában, s megpróbálta a Huawei kieső termékei által keletkezett űrt a saját készülékeivel betölteni.

A Honor vagy az egyes részlegek értékesítése mellett szólhat az az érv, hogy az Amerikai Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háborúban érintett Huawei ezáltal javíthatna a nehéz pénzügyi helyzetén, hiszen komoly bevételhez juthatna. Amennyiben az esetleges eladás után is megmaradna a Honor márkanév, akkor valószínű lenne, hogy az új tulajdonos által piacra dobott modellekre már felkerülhetnének a Google különböző szolgáltatásai és alkalmazásai.

Eddig sem a Huawei, sem a TCL nem kommentálta a kiszivárgott információkat, míg a Digital China és a Xiaomi egyáltalán nem reagált a Reuters megkeresésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Fefy #1
    --OFF--
    "A lehetséges vevőjelöltek között felmerült a Digital China és a Yiaomi mellett a TCL is"

    A Xiaomi el lett írva és Yiaomi lett belőle.
    --/OFF--
    Utoljára szerkesztette: Fefy, 2020.10.16. 12:00:26