Berta Sándor

Tömegével vesznek el a vezeték nélküli fülhallgatók

A felhasználók füléből kiesett kiegészítők felhalmozódnak a tokiói vasútállomások vágányai között.

A Panasonic együttműködik az East Japan Railway Co. (JR East) japán vasúttársasággal egy az elmúlt években súlyossá vált probléma megoldásán. Egyre gyakrabban fordul elő ugyanis, hogy a JR East utasainak füléből kiesnek a használt vezeték nélküli fülhallgatók és azok a vágányok közé kerülnek. A JR Easttől kiszivárgott információkra hivatkozva a The Verge azt írta, hogy csak az elmúlt negyedévben 950 ilyen készülék esett a sínek közé a Tokió régióban található 78 állomás területén.

A vállalat szerelvényei a tokiói régióban közlekednek és a munkatársak rendszeresen összegyűjtik a vágányok között található tárgyakat. A vágányok alatt lévő kavicságy ugyanakkor nagyon megnehezíti az apróbb dolgok felkutatását. A dolgozók rendkívül hosszú nyelű fogókkal próbálják kihalászni az adott objektumokat, de a kavicsok miatt a vezeték nélküli fülhallgatók kiemelése különösen nehéz. Ezért a feladatot végzőknek gyakran meg kell várniuk az utolsó vonatok elhaladását, hogy nyugodt körülmények között emelhessék ki az elejtett eszközöket.


A Panasonic most megoldást kínált a nem mindennapi problémára. A társaság ugyanis egy olyan készüléket fejlesztett ki, amely úgy néz ki, mint egy porszívó és vákuumot használ, ezáltal kiválóan alkalmas a kisebb méretű tárgyak felemelésére. Az eszközt a Tokió északi részén található Ikebukuro vasútállomáson tesztelik, amely rendkívül nagy forgalmat bonyolít. Az első tesztek mindenesetre rendkívül biztatók voltak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #11
    "electret" mint a mikrofonok vagy elektrosztatikus (ami az mint az előző) , vagy "mems" ami megint valami olyasmi https://www.anandtech.com/show/15894/xmems-announces-worlds-first-monolithic-mems-speaker
  • VolJin #10
    Az milyen? Piezo kristályos?
  • VolJin #9
    Mert a vonatsínt szednék össze?
  • duke #8
    Direkt azert talaltak ki a a vezeteknelkuli fullhallgatot, hogy az emberek elveszitsek es ujjat vegyenek. Szemetek.

    "A Panasonic most megoldást kínált a nem mindennapi problémára."
    Ezek hulyek, azt hittem a kieses ellen talaltak ki valamit, nem pedig hogy feltalaltak a porszivot.
    Utoljára szerkesztette: duke, 2020.11.12. 16:33:01
  • Gabbbbbbbbbbbb #7
    Az is kiesik, ne aggodj..
  • zola2000 #6
    De miért nem "agybadugós" a legtöbb ilyen? Azok tényleg nem esnek ki a fülből.
  • barret #5
    Hol lehet utána nézni ennek a hangszóró típusnak? Nem is hallottam még róla...
  • barret #4
    Egyből a mágnes jutott nekem is eszembe! De a mágnes egyszerűsége kizárja a drága porszívók megvásárlását...Hol marad a busás haszon?
  • kvp #3
    A magnes azert nem jo, mert nem minden fules magneses. Mivel a sima takaritasra a sima ipari porszivo is jo, ez a klasszikus fogos vegu bot utodja, amivel mar lassan egy evszazada halassza a szemelyzet a beesett dolgokat. Hogy miert kell halaszni? Japanban a vonatok kivetel nelkul metros magassagu magasperont hasznalnak. Bemaszni a beesett dolgokert ongyilkossagnak szamit es annak is vennek. Raadasul egyre tobb a peronajto is, ami az utasok veletlen vagy szandekos beeseset probalja megakadalyozni.

    ps: A vezetekes fulhallgatok egyik nagy elonye, hogy nehezebb elhagyni oket.
  • Venator #2
    Hogy mekkora hatalmas problémáik vannak