Szemüveg nélkül használható 3D-kijelző a Sonytól

A különleges termék novembertől lesz elérhető.

A Sony a januári Consumer Electronics Show (CES) keretében mutatta be Eye-sensing Light Field Display néven az új készüléket, amely hivatalosan a Spatial Reality Display (SR Display) nevet viseli és különleges szemüveg nélkül is lehetővé teszi a 3D-tartalmak megjelenítését. Az eszközt elsősorban a professzionális felhasználóknak (ipari tervezőknek, grafikusoknak, filmkészítőknek, játékfejlesztőknek stb.) ajánlja az óriáscég, amely valósághű 3D-megjelenítést ígér.

A Sony most bejelentette, hogy az SR Display novembertől lesz kapható. Az 5000 dollárba kerülő kiegészítő követi a viselője szemmozgását azért, hogy megfelelő képeket tudjon feldolgozni az illető számára. A 15,6 hüvelykes 3D-kijelző 4K felbontást kínál, hogy a mikrooptikai lencsetechnológiának köszönhetően 2K felbontású felvételeket tudjon mutatni mind a bal, mind a jobb szemnek.


A fotók létrehozására a termék egy nagy sebességű szenzort használ, amely a szemmozgásokat képes követni. Ezután egy különleges algoritmus valós időben dolgozza fel a megjelenítendő képet. Mindez egy rendkívül valósághű 3D-megjelenítést tesz lehetővé szemüveg nélkül is, minden szögből.

Az SR Display kompatibilis a Unity és az Unreal Engine 4 3D-motorokkal, de a csomag részét képező szoftverfejlesztő készlettel gyakorlatilag bármilyen tartalom átkonvertálható 3D-felvétellé. A készülék használatához megfelelő hardverre van szükség. A Sony legalább Intel Core i7-9700K processzort és nVidia GeForce RTX 2070 SUPER videokártyát ajánl.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sir Cryalot #4
  :D szép álom , ez ilyen satu szerűen működik hogy ott van a sweet spot , egyhelyben
 • Tetsuo #3
  Ezt nem teljesen értem. Változik a prizma mérete/alakja, ha messzebbről vagy közelebbről nézzük, illetve a dőlésszöge, ha oldalra mozdul a fejünk? És mi van a másik dimenzióval, a fel-le mozgással, beteketintéssel?
 • Sir Cryalot #2
  Na meg tegyük hozzá hogy ez a "3D fejhallgatójuk" mellett , meg a hangfalazós OLEDezés mellett már kimeríti a gimmickezést
 • kvp #1
  Ez ugyanaz a sztereo kijelzo amit a nintendo 3ds-ek is hasznaltak, csak monitor meretben es hozzaadott fejmozgas kovetessel. Nem varazslat, csak egy muanyag prizma sor van a kijelzo ele teve, mint a regi 3d-s vonalzok es fotok eseten.

  ps: Azert nem hasznaljak tv-khez, mert csak egyetlen ember szamara tud 3d-s kepet megjeleniteni, mivel csak egy sima szetereo keppart rak ki.