Franczy

2D-3D LCD kijelző a Sharptól

Japán legnagyobb, folyadékkristályos kijelzők gyártásával foglalkozó cége, a Sharp a napokban bejelentette, hogy a cég Nagy-Britanniában található részlegének sikerült kifejlesztenie egy olyan újgenerációs LCD kijelzőt, melynek képét két és három dimenzióban egyaránt lehet látni, mégpedig mindenféle speciális szemüvegek használata nélkül. A cég munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a Sharp a vadonatúj kijelző technológia továbbfejlesztése és világszinten történő elterjesztése kapcsán olyan nagy és neves technológiai cégekkel kíván társulni, mint például a Sony, vagy a Microsoft.

A cégünk kutatói és fejlesztőmérnökei által kifejlesztett újgenerációs kijelző fontosságát leginkább úgy lehet szemlélteni, hogy a jelenlegi kijelző technológiákról ezen új technológiára történő átállást a fekete-fehér televíziózásról a színesre történő váltáshoz hasonlítjuk - nyilatkozta a nagyszabású sajtótájékoztatót követően Stephen Bold, a Sharp Laboratories of Europe ügyvezető igazgatója. Bold meglátása szerint a vadonatúj kijelzők a kezdetekben elsősorban a különböző játékgépek piacán lesznek népszerűek és kelendők, azonban ezt követően csak idő kérdése, hogy a személyi számítógépekre csatlakoztatott monitorok, valamint a televíziós készülékek piacát is meghódítsák.

Mikio Katayama, a Sharp Mobile LCD Group vezérigazgatója ugyancsak jelen volt a sajtótájékoztatón, ahol is többek közt arról beszélt, hogy amennyiben minden jól megy, akkor a cég újgenerációs kijelzőjének sorozatgyártása akár már hónapokon belül megkezdődhet, ami konkrétan azt jelenti, hogy az első kereskedelmi forgalomban is kapható modellek várhatóan már a jövő év első felében megvásárolhatók lesznek. Katayama elmondta, hogy tudomása van arról, hogy az elmúlt években számos hasonló fejlesztési projekt létezett, azonban ezek java kudarcba fulladt, ugyanis a fejlesztők eddig nem igazán tudták megoldani, hogy a kijelzők egy gombnyomásra váltani tudjanak a kétdimenziós és háromdimenziós üzemmód között, valamint az eddig napvilágot látott hasonló fejlesztések felbontása is elég alacsony volt. A Sharp egyébként az újfajta LCD kijelzőket mintegy 50 százalékkal drágábban árulja majd, mint a hagyományos LCD-ket, azonban a cég ígérete szerint a két kijelzőtechnológia közötti árkülönbség rövid idő alatt 20 százalékra fog csökkenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RoadkilleR78 #8
    Billi: Használtál már valaha Microsoft hardware-t? Mert ha használtál volna akkor nem hiszem, hogy így beszélnél. Lehet, hogy csinált néhány szarabb rendszert, de azér azt nagyon megnézi, hogy milyen hardware-hez adja a nevét.
  • Deus Ex #2
    Jooreggelt.

    Tudja valaki, hogy milyen elvi alapra építették fel ezt az eszközt?

    További kellemest.
  • Bonewerkz #1
    csokkenni fog a kulombseg? felmegy a 2D kijelzok ara:))