Berta Sándor

Kiber­biztonsági céget vett a Microsoft

Az amerikai konszern biztonságosabbá tenné az Azure platformját.

A Microsoft bejelentette, hogy megvásárolta a CyberX nevű kiberbiztonsági társaságot. A vállalkozás olyan platformokon dolgozik, amelyekkel biztonságosabbá tehetők a vállalati hálózatok és jobban kezelhetők a dolgok internete rendszerek.

Ezenkívül a CyberX által fejlesztett eszközök a mesterséges intelligenciát alkalmazzák azért, hogy felismerjék egy hálózaton belüli fenyegetéseket és azok ellen hatékonyan tudjanak fellépni. Emellett a kínált termékek képesek előre megtalálni és minimálisra csökkenteni az esetleges biztonsági kockázatokat.

A Microsoft a CyberX megoldásait szeretné integrálni az Azure platformjába azért, hogy ezáltal még biztonságosabbá tegye a felhőszolgáltatást. A cég fejlesztései emellett még biztonságosabbá tehetik az Azure rendszerében már meglévő dolgok internete biztonsági funkciókat. A platform egyébként egy ideje rendelkezik azzal a lehetőséggel, hogy a dolgok internete hálózatokat akár több szinten is biztonságosan létrehozza és ellenőrzi. Azonban eddig nem volt lehetőség a meglévő dolgok internete eszközök biztonságának szavatolására. Ez változhat meg a CyberX által fejlesztett szoftver felhasználásával.

A Microsoft nem közölte, hogy mennyit fizetett az izraeli konszernért. A TechCrunch értesülései alapján viszont a vételár körülbelül 165 millió dollár lehetett. A tranzakcióval kapcsolatos első információk februárban szivárogtak ki, akkor 150 millió dolláros lehetséges vételárról volt szó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!