Berta Sándor

Ujjlenyomat-szenzoros lehet a Microsoft következő fejhallgatója

A társaság nemrég mutatta be legújabb kiegészítőjét, de már egy újabb modellen dolgozik.

A Microsoft május első hetében jelentette be a Surface Headphones 2 típusú készüléket, amelyet rendkívül finom fülpárnák, rendhagyó módon megvalósított hangerő-szabályozás és aktív zajszűrés jellemeztek. Az eszköz használható az Android és iOS platformra egyaránt elérhető Surface Audio alkalmazással, illetve a Windows 10 alatt az új Cortana szoftverrel.

Nos, azóta alig telt el néhány hét és máris kiderült, hogy az óriáscég egy újabb fejhallgatót fejleszt, lévén megtörtént a kiegészítő szabadalmaztatása. A május 21-én nyilvánosságra hozott és a Freepatentsonline portálon megtekinthető dokumentumból kiderül, hogy a társaság ujjlenyomat-szenzorral szerelné fel a készüléket, amely a megoldás segítségével lesz aktiválható, illetve kikapcsolható. Ehhez a felhasználó számítógépére is fel kell legyen telepítve egy szükséges meghajtóprogram. Az új leolvasó kiválthatja majd a Surface Headphones 2 érintőpaneljét, amelynek a segítségével jelenleg különböző gesztusokkal vezérelhető az eszköz és például növelhető vagy csökkenthető a hangerő.

Az egyelőre kérdéses, hogy a szabadalmaztatott rendszerből lesz-e konkrét termék, hiszen gyakori, hogy a vállalatok számos megoldást levédetnek, de azokat azután mégsem használják fel az új termékeikben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!