Berta Sándor

Mesterséges intelligencia fogja szerkeszteni a Microsoft híroldalát

Az MSN történetében új korszak kezdődik június végén.

A The Seattle Times azt írta, hogy a Microsoft Network (MSN) és a Microsoft News hírszolgáltatás egy részét a mesterséges intelligencia fogja szerkeszteni, többek között hírekkel és képekkel ellátni. Bár az anyagokat továbbra is emberek készítik majd, de a változtatások miatt ötven dolgozót bocsátanak el az Amerikai Egyesült Államokban és huszonhetet Nagy-Britanniában. Ők eddig a két platformot gondozták, de a szerződésüket nem akarja meghosszabbítani a Microsoft. Az érintett munkavállalókat korábban ügynökségeken keresztül toborozta a redmondi konszern és a brit szerkesztőket a PA Media nevű hírügynökség foglalkoztatta.

A Microsoft egyik szóvivője azzal indokolta a döntést, hogy mint minden vállalat, ők is rendszeresen kiértékelik az üzleti tevékenységüket és ez bizonyos esetekben nagyobb befektetésekhez, míg máskor átszervezésekhez vezethet. De nem akarnak kizárólag a mesterséges intelligenciára támaszkodni, a teljes munkaidős alkalmazottak továbbra is a platformnál dolgoznak majd.

Az MSN munkatársainak feladata a szerkesztőségi tervek elkészítése, a kevésbé ismert sajtóorgánumokban megjelenő és érdekesebb hírek, valamint történetek kiválasztása, s illusztrációkkal ellátása. A tartalmakat ugyanakkor a különböző kiadók biztosítják. Az ajánlat részét képezik videók is. A reklámbevételeken a Microsoft és a vele szerződött médiaházak osztoznak.

Az MSN egyik dolgozója azt nyilatkozta, hogy folyamatosan azt olvasta, hogy az automatizálás és a mesterséges intelligencia fogja elvenni a munkahelyeiket, s most valóban egy mesterséges intelligencia vette el a munkáját. Az illető kockázatosnak nevezte a döntést, hogy az embereket a technológiával váltsák ki. Rámutatott továbbá, hogy ők betartották a szerkesztőségi előírásokat azért, hogy a felhasználók biztosan ne láthassanak erőszakot népszerűsítő tartalmakat, de ezeket a feladatokat a jövőben egy szoftvernek kell majd átvennie.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Agyturbinikusz #1
    Végre, legalább valamilyen szintű Intelligencia is jelen lesz
    Utoljára szerkesztette: Agyturbinikusz, 2020.06.04. 02:58:14