Berta Sándor

Megerősödve kerülhet ki a jelenlegi helyzetből a Microsoft

A szoftvergyártót az előfizetéses szolgáltatásaiból származó fix bevétel menti meg.

Satya Nadella, a redmondi óriáscég vezetője a CNBC-nek azt nyilatkozta, hogy az előfizetéses konstrukcióiknak és a hosszú távú licenccsomagjaiknak köszönhetően fix bevételeik vannak, amelyeket egyszeri bevételi források egészítenek ki. Sokkal több lábon állnak, mint például a 2008-as gazdasági világválság kezdetén,. éppen ezért biztos abban, hogy megerősödve kerülnek ki a mostani helyzetből.

A menedzser hozzátette, hogy ettől még akadnak problémás területek, amelyekkel foglalkozniuk kell. Szerencsére a beszállítóik lassan újra termelni kezdenek, ami előfeltétele annak, hogy a fontos hardvertermékeik (Xbox Series X, Surface Duo és Neo) tervezett bemutatását ne kelljen elhalasztaniuk és azok debütálására még az idén sor kerülhessen.

A nagy kérdés azonban az, hogy miként alakul majd a kereslet, hiszen az Amerikai Egyesült Államokban és Európában az emberek többsége otthon marad, az üzletek zárva vannak és sok helyen elbocsátásokra került sor. Ez oda vezethet, hogy még a jó termékek sem lesznek keresettek. De a helyzet súlyosabbá válhat, ha korlátozásokat kell bevezetni például az online értékesítésben is.

Nadella szerint pozitívum, hogy a szoftverek és a felhőszolgáltatások továbbra is népszerűek. Ennek, valamint a korszerű szolgáltatásoknak és termékeknek köszönhető, hogy a vállalat az alkalmazottai többségénél elrendelhette az otthoni munkavégzést és nem kellett senkit sem kirúgni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #17
  Krisztustagadó zsidók találták ki és futatták fel mindkét ideológiát. A kommunizmus elterjedésében óriási szerepet játszottak amerikai és svájci kapitalista mágnások, akik Lenint, Trockijt és Sztálint, illetve ezek köreit finanszírozták.
  A nyugati országok vezetésében, különösen a gazdasági szervezetekben sok szocialista, kommunista eszmével szimpatizáló funkcionáriussal találkozhatunk.
  A kommunizmus/bolsevizmus, a tervgazdálkodó/osztályharcoló szocailizmus és a kapitalista demokrácia két oldalról támadta a régi monarchista rendet - ennek ledöntése és végleges eltörlése az eredeti célja mindkét rendszernek.
  Alapvetően a régi isteni (eredetű) rend maradványai és a "sátáni"/világi modernitás falansztere ütközik jelen világunkban.
 • aemus #16
  "Sem a kapitalizmus sem a szocializmus nem meritokratikus, ráadásul a két látszólag ellentétes eszme egy tőről fakad..."

  :)

  A meritokráciával az a probléma hogy szubjektív fogalom. Mindenki másképpen látja.

  Hogy a Kommunizmus és a Kapitalizmus egy tőről fakadna ? Hát..csak annyira van közük egymáshoz mint a Napnak és a Holdnak (mindkettő égitest, de alapvetően különböznek).
  A Kaptitalizmus alapja az anyagi javak halmozása : pénz és a profit mindenek felett. Fő eszköze pedig a kizsákmányolás.
  A Kommunizmus alapja az anyagi javak egyenlő elosztása, és egy osztályok nélküli társadalom.

  A Kommunizmust sajnos diktátorok, népirtók használták céljaik elérése és az emberek elnyomására. Eredeti alapelveit nem értették meg, vagy eszük ágában sem volt elfogadni azt.
  A Kapitalizmus a Microsofthoz hasonló Multi cégek államformája, mely az egyenlőtlenségből profitál : éhbérért dolgozó szegény emberek által termelt dolgokat ad el a jóléti országokban sokszoros haszonnal.

  Ettől függetlenül én hiszem hogy -egyszer- létrejöhet egy Kommunista - Kapitalista hibrid rendszer, demokratikus alapokon, gépek dolgoznak az emberek helyett és megvalósul az általános jólét. Mindenki számára.

  :)

  Kieg.

  Kis Kommunák ma is léteznek : vallási közösségek, művésztelepek, világjáró vloggerek stb.
  Utoljára szerkesztette: aemus, 2020.03.31. 10:09:21
 • Gabbbbbbbbbbbb #15
  Mert szerinted homeoffice-os dolgozó majd Mac, vagy Linux alapú számítógépre fog váltani, ha frissítések miatt kiesik neki 20 perc reggel?
 • Tetsuo #14
  Én nem -félékről beszéltem, hanem vagyonról. Ha félékről beszélünk, akkor a mégegyenlőbb tudjukkik, akik népük tragédiájából is pénzt csinálnak a mai napig, azoknak áll a zászló e kozmopolita, anyagi világban.
 • ugh #13
  A kapitalizmus mukodtetoje maga a korrupcio.
 • Sequoyah #12
  A Lorinc-feleket hagyjuk ki, mert ok pont a kapitalizmus hianya miatt jutottak oda, egy az egyben korrupcioval... Ok mindig nyernek mindenen, amig a nep hagyja nekik es megvalasztja ezeket a vezetoket...

  Az elozo valsagban pedig a vilag fejlettebbik feleben eleg sok nagyon gazdag bukott. Elukon peldaul a hires neves Bernie Madoff, aki szinten a szupergazdagok taboraba tartozott, amig ki nem derul hogy csak egy nagy hegynyi adossaga van, ami a valsag miatt ossze is omlott.

  Akinek valoban van vagyona az jol jon ki belole, aki adossagbol epitkezett az viszont nem. Es amig nincs valsag, addi mi foldi halandok nem latjuk kozottuk a kulonbseget.
 • Tetsuo #11
  Nem a megtakarító hajlamról van szó, hanem arról, hogy a gazdagok (nem akinek van néhány ingatlanja, hanem kb. a Lőrinc-vagyontól felfelé) MINDIG hasznot húznak a romlásból, mert ők is annak részei. Idővel egymást is felzabálják, és a "végső jutalmuk maga az ördög", de addig az anyagi világ jutalmazottjai.
  Sem a kapitalizmus sem a szocializmus nem meritokratikus, ráadásul a két látszólag ellentétes eszme egy tőről fakad...
 • Sequoyah #10
  Ez a lehetoseg messze nem csak a szupergazdagoknak all fenn. Sot, teljesen fuggetlen attol hogy ki mennyire gazdag.

  Aki felelotlenul gazdalkodott, es eladosodott, az rosszul jar, aki viszont felelosen, az jol jar. Igaz ez az atlagemberre, kis es nagyvallalatokra egyarant.

  Szoval ez egy nagy plusz pont a kapitalizmus mellett, mig a szocializmusban a legszarabb valalatot is kimenthetik kozpenzbol.
  (persze ezek az elmeleti szelsosegek, a gyakorlatban azert kevesbe ilyen tiszta a dolog)
 • nlght #9
  Tetsuo-val értek egyet.
  Ősi kapitalista mondás, ha jól emlékszem Rotschild mondta:
  "Ha az utcákon vér folyik, vegyél ingatlant!"
  És nézzétek meg esik az ingatlanok ára... Akinek van pénze, az jól jár, mert pár év múlva busás haszonnal adja majd el a most vásárolt ingatlant. A 2008-as válságnál is így jártak el a szupergazdagok.
  Utoljára szerkesztette: nlght, 2020.03.30. 12:15:57
 • Sequoyah #8
  Mindenkinek fogy a penze. A lenyeg hogy aki kifogy a penzbol az csodbe megy, akinek pedig meg marad a vegere annak peldatlan lehetosegei lesznek nagyon jo befektetesekre. Neked is ha van keszpenzed, akkor most kell befektetned.

  Az ilyen valsagok hosszu tavon elonyosek a gazdasagnak, mert kigyomlaljak a sok csalo es tuladosodott cegeket. A piramisjatekok is ilyenkor szoktak osszeomlani.