Berta Sándor

VoIP-szolgáltatás kerülhet az Azure platformba

A Microsoft felvásárol egy szoftverfejlesztő céget, rövid időn belül ez lehet a társaság második ilyen jellegű üzlete.

A Microsoft azt tervezi, hogy megveszi a Metaswitch Networks nevű vállalatot, amelynek programjai lehetővé teszik a VoIP-beszélgetések bonyolítását a felhőkörnyezeten keresztül. A társaság közölte, hogy a felhőkörnyezet és a kommunikációs hálózatok ötvözése egyedülálló lehetőséget teremt a számára arra, hogy az üzemeltetőket világszerte az Azure platformba való folyamatos befektetésekhez segítse.

A küszöbön álló üzletkötés azt erősíti, hogy a Microsoft továbbra is bővíteni akarja a telefonhálózatokkal foglalkozó részlegét és saját rendszereket, valamint átviteli szolgáltatásokat szeretne kínálni a felhőkörnyezetben. Az egyelőre nem szivárgott ki, hogy a Metaswitch Networks mekkora összegért kerülhet az óriáscég tulajdonába.

A tranzakció kiegészíti az Affirmed Networks megvételét, amelynek hátterében a mobileszközökhöz használható internet kifejlesztése áll. A két üzlet kiegészíti egymást és együtt egy csomagot tesz ki, amelyben egyaránt jelen vannak a hálózati szintű (Metaswitch Networks) és az alkalmazás szintű (Affirmed Networks) megoldások.

Azért is nagyon valószínűnek tűnik, hogy a Microsoft felhőkörnyezeti telefonszolgáltatást fejleszt, mert a társaság a saját szavai szerint is a meglévő hálózati infrastruktúrák korszerű alternatíváit szeretné megalkotni. E területen a vállalat legnagyobb vetélytársának a Cisco és az Amazon Web Services számít.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoli007 #2
    A telefonálás mindig is a felhőn keresztül történt, csak régen ezt telefonközpontnak hívták.
  • felemelő #1
    Soha nem értettem, hogy a peer to peer voip telefontól hogy jutottunk a felhőig. Mi az előnye (speciális esetek kivételével, pl, konferencia)