Berta Sándor

Bővíti müncheni központját az Apple

A bajor főváros egyre hangsúlyosabb szerepet kap a társaság életében.

A Bavarian Design Center a müncheni főpályaudvar közelében található és már most 40 országból 300 mérnök dolgozik ott. Az Apple a tervek szerint a létesítményt kiegészítené az ismert brit építész, David Chipperfield által tervezett Karl irodaházzal, amely a felújított és átalakított formájában 2021-től működhet majd és 1500 új szakember számára nyújthat ideális feltételeket. A kaliforniai óriáscég eddig nem kommentálta a kiszivárgott információkat, de számos forrásból kiderültek további részletek. Az utóbbiak egyike, hogy az új épület rendkívül visszafogott lesz, többek között nem fogják elhelyezni rajta az Apple logóját sem. Az elképzelések alapján ugyanis a lényeg nem a külsőségek erősítése, hanem a visszafogottság.

A társaság honlapján több mint 60 különböző álláshirdetés található és mindegyikben a közös pont München. Az Apple elsősorban a kutatás és a fejlesztés területén keres új szakembereket. A feladatuk az energiamenedzselő egység továbbfejlesztése, valamint az eddiginél nagyobb szerepet kaphat a bajor fővárosban a hardver- és a szoftverfejlesztés is.

Tim Cook korábban azzal indokolta München kiválasztását, hogy ott egy olyan csapatot foglalkoztathatnak, amelyet a világ más részén nem tudnának összeállítani és a bajor fővárosban olyan tehetségeket találnak, amilyeneket máshol nem. Ez utóbbival elsősorban a helyi műszaki egyetem hallgatóira célzott. A menedzser hozzátette, hogy a nyitásra azért is szükség van, mert nem feltétlenül akar minden olyan személy a Szilícium-völgyben dolgozni, aki jó fejlesztői képzettséget szerzett. S, ha egy szakember Tel-Aviv és München közül választhat, akkor az utóbbit fogja előnyben részesíteni, mert ott az élet kevésbé stresszes és a lakások bérleti ára is csak átlagosan 20 euró négyzetméterenként.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!