Berta Sándor

Törölné a manipulált videókat a Facebook

A közösségi platform minél több módosított tartalmat akar eltávolítani a rendszeréből.

Az úgynevezett Deepfake-anyagok számítógéppel generált álló- és mozgóképek, amelyeket meglévő fotókból és videókból készítenek. Így lehet valósághű felvételeket gyártani például ismert személyekről. Bár a manipulált tartalmak már valós időben is felismerhetők és ezáltal kiszűrhetők, ennek ellenére komoly problémát jelentenek a honlapüzemeltetők számára. Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője már tavaly júniusban közölte, hogy vizsgálják, hogy miként léphet fel a Deepfake-videókkal szemben. A menedzser szerint azt a kérdést kell feltenni, hogy ezeket a tartalmakat az álinformációktól teljesen eltérő kategóriába tartozó anyagokként kell-e kezelni. Fontos az ilyen videókkal kapcsolatos irányelvek fejlesztése, már csak azért is, hogy meg lehessen különböztetni egymástól a szatirikus, művészeti felvételeket és a valódi Deepfake-tartalmakat.

Monika Bickert, a konszern alelnöke most megerősítette a korábban nyilvánosságra hozott információkat és bejelentette, hogy törölni akarják a közösségi platform rendszeréből a Deepfake- és más manipulált anyagokat. Az intézkedés egyedül a paródiákat és a szatírákat nem érintené. Arra a kérdésre egyelőre sem a menedzser, sem a Facebook más képviselője nem válaszolt, hogy szeretnék megkülönböztetni egymástól az eltérő kategóriákba tartozó videókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • duke #1
    Leforditva ez azt fogja jelenteni, hogy a szamukra nem elfogadhato ideologiaju videokat torolni fogjak. Mig a liberalis feknyuzt, a demagog balliberalis hazugsagozont, korlatlanul engedik, elosegitik.