Berta Sándor

Hamarosan indulhat az Apple video­platformja

A Netflix és az Amazon Prime Video vetélytársa lehet, az indulás után nem sokkal Európában is elérhető lesz.

A The Information szellőztette meg az információt, hogy a közeljövőben elindulhat az Apple videoplatformja, amely a Netflix és az Amazon Prime Video vetélytársa lehet. A szolgáltatás az indulást követően rövid idővel Európában is elérhető lesz.

A kaliforniai cég olyan gyorsan elérhetővé akarja tenni a platformját, amennyire csak lehetséges. A nyilatkozó három bennfentes megerősítette, hogy az egyesült államokbeli indulás már 2019 első felében megvalósulhat és a szolgáltatás már előtte elérhető lehet a világ több mint 100 országában. Ez is azt támasztja alá, hogy az Apple nem akar még tovább várni, hanem minél előbb fel akar zárkózni a konkurensei mögé. A kínált program ugyanakkor némileg eltérő lesz, a tartalmak nagy részét ugyanis a televízióadók biztosítják majd. Ez lehetővé fogja tenni, hogy az egyes tévéadók akár az egyes országokra is korlátozhassák az ajánlataikat.

Az új videoszolgáltatás csak az Apple termékein működik majd, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az előfizetés mennyibe fog kerülni. Az már viszont biztosnak tűnik, hogy a saját gyártású produkciók ingyen lesznek megtekinthetők az Apple termékeivel rendelkező felhasználók számára. Emellett megerősítést nyert az a tavaly augusztusi hír is, amely szerint az óriáscég több mint egymilliárd dollárt szán műsorgyártásra és többek között szerződést kötött Oprah Winfrey amerikai tévésztárral is.

Az új platform megjelenése elsősorban az Apple TV-eladásokat pörgetheti fel. A társaság jelenleg 28 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik az Amerikai Egyesült Államokban a stream-eszközök piacán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bPatrik0521 #1
    úgy hogy csak apple cuccokon fut nem hiszem hogy netflix vagy amazon vetélytárs lesz