Berta Sándor

Washingtontól vár segítséget Mark Zuckerberg

A Facebook vezetője rávilágított, hogy vannak dolgok, amelyek megoldásához nem rendelkeznek elég erővel.

Mark Zuckerberg az Aspen Ideas Festival vendége volt és Cass Sunstein professzorral, a Harvard munkatársával beszélgetett. A menedzser azt szorgalmazta, hogy az amerikai kormány a jövőben lépjen fel keményebben a külföldi államok online manipulációs kísérleteivel szemben. A 2016-os amerikai elnökválasztás lehetséges orosz befolyásolási kísérleteivel kapcsolatban Zuckerberg kifejtette, hogy nekik magáncégként nincsenek meg azok az eszközeik, amelyekkel ilyen esetekben megállíthatnák például az orosz kormányt. Magukat még csak meg tudják védeni, de Washingtonnak vannak meg igazán azok az eszközei, amelyekkel Oroszországra nyomást tud gyakorolni. Ennek ellenére a Trump-kabinet 2016 után semmilyen intézkedést sem hozott a befolyásolási kísérletek ellen, ezzel pedig téves üzenetet küldött a világnak. Azóta erősödő tevékenységet tapasztalnak Irán és számos más ország részéről.


A Facebook első embere hozzátette, hogy biztonsági intézkedéseket alkalmaznak és több stratégiát is kidolgoztak annak megakadályozására, hogy állami szereplők világszerte befolyásolhassák az aktuális választásokat. A közösségi platform vizsgálja azt is, hogy miként léphet fel az úgynevezett Deepfake-videókkal szemben. Azt a kérdést kell feltenni, hogy ezeket a felvételeket az álinformációktól teljesen eltérő kategóriába tartozó anyagokként kell-e kezelni. Fontos az ilyen videókkal kapcsolatos irányelvek fejlesztése, már csak azért is, hogy meg lehessen különböztetni egymástól a szatirikus, művészeti felvételeket és a valódi Deepfake-anyagokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #12
    Ha ez igaz lenne, akkor nem kerult volna egy csomo jobbos hatalomra vilagszerte a Facebookon terjesztett propagandat hasznalva...
    A mai vilag epp az altalad irtak ellenkezojerol tanuskodik... A Facebook a jobbos propagandak es alhirek melegagya...
  • x3dgime #10
    Ahha... érdekes... a 2018-as magyarországi választások kapcsán nem voltak ilyen fenntartásai, hogy kizárólag amerikai működésű szervezetek fizetett hirdetései jelentek meg a magyarországi felhasználok számára, hogy kire is kellene szavazniuk... Undorító álszent f@sz!
  • Mosdatlanfalusi #9
    Van megoldás! Állítsa le a szervereket, törölje az összes adatot és bónusznak esetleg kérjen bocsánatot a társadalmi kárért, amit az elmúlt ~15 évben a szemetével okozott.
    Nem hinném, hogy éhen halna az elkövetkezendő 200 évben, amennyi pénzt összeharácsolt.
  • Bruce_Willis #8
    Ez a nyomorék mindig mástól vár segítséget
  • end3 #7
    "Ha kurva vagy ne siránkozz, ha..." - Egyet kell értsek teljes mértékig.
  • quatlander #6
    Nem lehet, hogy Zuckerberg feje Deepfake technológián alapult? :D
  • arylacee #5
    Még mindig képtelenek feldolgozni,hogy a világnak nincs szüksége a libsi szemétre. Ilyen az mikor a saját puskáddal lövöd magad arcon. Ha kurva vagy ne siránkozz,ha megb*sznak.
  • Akva #4
    Főleg akkor nagy a szar, ha az "ellenséges propaganda" esetleg igaz az utolsó szóig.
  • kvp #3
    Az amerikai kormany mit tud tenni? Csunyan nez, jegyzeket valt vagy atomot dob rajuk? A masodik es harmadik kozott nincs koztes eszkozuk.

    Max. eltorolhetik a szolasszabadsagot es akkor a Facebook megvedi az orszagot is. De ez meg egy Johnny English film sztorijara hasonlit...
  • lammaer #2
    És azt mégis hogy? Tiltsák le az orosz usereket a facebookról? Itt nem arról van szó hogy lenne bármiféle kapcsolatuk az orosz kormánnyal amit meg lehetne szakítani hanem arról hogy kellő pénzzel fel lehet bérelni egy halom embert akik azt posztolnak amit te akarsz... ha x ország kitalálja hogy alkalmaz egy vagon bértollnokot az ellen sokmindent nem lehet tenni... amint elkezdenek facebookék géppel tartalmat szűrni jön a sivalkodás hogy libsi cenzúra van plusz az algoritmusok hibáznak is...