Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Nokia 2.3

Iker-kamerával és javított AI-funkciókkal jön a szerényebb készülék.

Az elmúlt hetekben világossá vált, hogy a HMD Global egy újabb Nokia-okostelefon bemutatására készül, hiszen meghirdették december elejére tervezett saját rendezvényüket, azt azonban akkor még nem árulták el, hogy pontosan mely típusról szeretnék lerántani a leplet. Most sor került a bemutatóra, itt pedig egy szerényebb megoldást ismerhettünk meg.

A hivatalos bejelentés szerint a Nokia 2.3 fut most be, mégpedig egy meglehetősen méretes, ezúttal 6,2 hüvelykes érintőképernyővel, amely a HD+ felbontást támogatja. Ehhez egy, a közleményben közelebbről meg nem nevezett chip társul, viszont azt kiemelik, hogy a telefonon ezúttal megtalálható lesz a kifejezetten a Google-asszisztensnek szentelt fizikai gomb is, amely valószínűleg vegyes fogadtatásra talál majd a felhasználók körében. A cég a megjelenés pillanatában az Android 9 Pie verziót mellékeli, itt viszont (szokás szerint) 2 nagy frissítést ígérnek, a havi rendszerességgel megjelenő biztonsági frissítéseket pedig 3 éven keresztül biztosítják majd.


Szintén hangsúlyos szerepet kap a hátoldali iker-kamera, ez ugyanis az úgynevezett Recommended Shot funkcióval egészül ki, amelynek révén több, gyors egymásutánban elkészült felvétel közül választhatjuk majd ki az ideális példányt – mivel azonban ez automatikus módon történik, gyorsan megkapjuk majd a legjobb minőséget nyújtó képet. A további AI-funkciók között említik meg a Portrait Mode jelenlétét és a nem optimális fényviszonyok esetére tartogatott szoftveres megoldást, ezek nyilván szintén a minőség emelését hivatottak garantálni. A Google Assistant a megfelelő hangvezérlést nyújtja számunkra, a készüléket pedig gyors biometrikus azonosítással, jelen esetben arcfelismeréssel is feloldhatjuk, a még nagyobb kényelem (és biztonság) jegyében.

A telefon zöld, fekete, illetve barna színben jelenik meg, az ár 109 eurótól indul, december közepétől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!