Gyurkity Péter

Középkategóriás Nokia van érkezőben

A telefonról néhány kép és hardveres részlet is kiszivárgott.

A Nokia családba tartozó okostelefonok meglehetősen jól szerepelnek a piacon, amióta a HMD Global révén a márka visszatért a területre. A szegmens meghódításáról szó sincs, viszont a felhasználók körében sikerült pozitív visszhangot kiváltani, így viszonylag nagy érdeklődés fogadja az új modelleket. Most egy középkategóriás példány van soron, mégpedig külsős forrás jóvoltából.

A jól ismert kiszivárogtató oldalán felbukkant fotók, valamint a részletes specifikáció alapján egy kifejezetten középkategóriás okostelefon bemutatkozására számíthatunk, hiszen itt a listán a Snapdragon 660 chip, egy 3500 mAh-s akkumulátor, egy meglehetősen nagy, ezúttal 6,3 hüvelykes kijelző, valamint az 1080 x 2340 pixel, azaz az FHD+ felbontás kapott helyet. A pixelsűrűség 410 ppi, miközben a szoftveres oldalon még az Android 9 Pie fut, bár ez utóbbi kitétel nem túl meglepő, tekintettel arra, hogy az Android Q elterjedése hosszabb időt igényel majd. A jelek szerint a képkészítési funkciót helyeznék előtérbe, ennek megfelelően összetett modulok alkalmazására számíthatunk.

Amíg ugyanis az előlapon egy kisebb, esőcsepp formájú felső bevágás látható, amely nyilván nem biztosít elegendő helyet a bonyolultabb szelfikameráknak, a hátoldalon már egy tripla-kamera látható, amely a szoftveres funkciók alapján ultra-nagylátószögű üzemmódot, valamint flash-opciót kínál majd nekünk, megfelelő minőségű mélységérzékeléssel. A főkamera egy 48 megapixeles példány, amely a Zeiss márkanevet hordozza magán (ez utóbbi szintén megjelenik a hátlapon), ehhez pedig további két kamera társul, AR (kiterjesztett valóság) funkciókkal. Arról egyelőre nincs hír, hogy a telefon mikor és milyen áron jelenne meg, erre azonban valószínűleg néhány hónapon belül sort kerítenek majd.

A specifikáció alapján nagyjából a Nokia 7 Plus kategóriájában helyezkedne el az új készülék, a felső-középkategóriában. Ennek bemutatásáról és megjelenéséről mindenképpen beszámolunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!