Gyurkity Péter

Jön az 5G-s Nokia 8.2

2020-ban futna be az ötödik generációs elérést támogató példány.

A HMD Global kapcsán nemrég számoltunk be arról, hogy a Nokia 8.2 előugró kamerával jelenik majd meg a boltokban, erre pedig még az idei évben sort kerítenének az illetékesek. A jelek szerint azonban készül az 5G-változat is, amely viszont csak valamikor jövőre, talán az MWC környékén rajtolna el.

Ezzel kapcsolatban jelent meg a napokban egy friss értesülés, amely ismét külső forrásoktól ered. Ebből arra következtethetünk, hogy a finn illetőségű cég valóban készül egy szerényebb, elérhetőbb áron megjelenő 5G-okostelefonnal, amely minden bizonnyal a Nokia 8.2 alapjaira épülne, itt tehát nagy eltérést nem látunk majd a hardveres specifikáció terén, legalábbis ami az eredeti, a remények szerint még az idei év vége előtt felbukkanó változatot illeti. A beszámoló szerint megmarad itt az előugró előlapi kamera, valamint a hátoldali quad-kamera, amely kiemelkedő minőséget biztosítana – tehát sem felső bevágásra, sem pedig apró előlapi lyukra nem számíthatunk.

Komoly lehetőségként merül fel továbbá, hogy a hátoldali modul esetében egy 64 megapixeles főérzékelő jelenne meg, amely természetesen a méretes, kör alakú modulban helyezkedne el. Ez tehát még nagyobb lenne, mint amit a Nokia 7.2 esetében láthattunk, a pixel binning névre keresztelt technológia révén pedig jobb minőségű 16 megapixeles felvételeket kapnánk végeredményként. A kamerák terén a ZEISS közreműködésére számíthatunk, míg a hangzás esetében az OZO segédkezik az élmény növelése érdekében, jó eséllyel egy Snapdragon 700-sorozatba tartozó chippel, valamint javított Night Mode funkcióval.

Ahogy említettük, a Nokia 8.2 5G a jövő évi MWC alatt mutatkozhat be, tehát valamikor február végén ismerhetnénk majd meg a telefont – előfordulhat azonban, hogy a HMD egy másik, ettől eltérő hivatalos név mellett dönt, erről ugyanis jelen pillanatban még házon belül sincs végleges döntés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!