Gyurkity Péter

Tovább kapnak frissítéseket a Nokia-telefonok

A HMD egy évvel kitolja több eltérő típus támogatását, ezzel 2020-ig maradnak a frissítések.

A finn illetőségű, a Nokiával meglehetősen szoros kapcsolatot ápoló HMD Global eddig is pozitívan állt hozzá az androidos frissítések kezeléséhez, hiszen számos eltérő telefonjuk esetében több generációváltást biztosítottak a felhasználók számára. Most jelezték, hogy több modell esetében egy évvel kitolják a támogatást, így a helyzet még kedvezőbb.

A hivatalos bejelentés szerint a Nokia 8, a Nokia 6, a Nokia 5, a Nokia 3, valamint a Nokia 2 esetében döntöttek az eredeti határidő kitolása mellett, ez pedig azt jelenti, hogy a negyedéves rendszerességgel megjelenő biztonsági frissítések egy teljes további évig rendelkezésünkre állnak majd. Ezen készülékeket eredetileg még 2017-ben mutatták be a nagyközönség előtt, akkor pedig arra tettek ígéretet, hogy 2 nagyobb frissítés mellett 2 éven keresztül biztosítják a negyedéves, biztonsági jellegű foltozásokat. Ez utóbbihoz adnak most még egy további évet, vagyis a 2 újabb generáció mellett összesen 3 éven keresztül garantált biztonsági frissítéseket kapunk a telefonokhoz.

A Nokia 3 lesz az első, amelynél életbe lép a hosszabbítás, hiszen itt eredetileg idén szeptemberben járt volna le a gyártó által megszabott időszak. A lépés értelmében ez most jövő szeptemberig tolódik ki, míg a Nokia 5, a Nokia 6, valamint a Nokia 8 esetében az októberi határidőhöz csapnak hozzá még egy teljes évet, így itt 2020 októberéig élvezhetjük majd a garantált frissítéseket. A Nokia 2 kapcsán novemberi határidőt szabtak meg, ehhez azonban rögtön hozzátették, hogy egyes különleges változatok, így például az Amazon által forgalmazott Nokia 6 az USA-ban és Indiában már nem részesül a hosszabbításban, így ezt nem árt szem előtt tartani.

Ezen telefonok így nem kapják meg a harmadik új generációt, viszont a biztonság terén nem lesz nagy a lemaradás, ami mindenképpen kedvező hír a felhasználóknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!