Gyurkity Péter

Videón a Nokia Android-mobilja

Ezt pedig egy hagyományos készülék egészíti ki, a TCL jóvoltából.

A tavasz folyamán már felbukkantak olyan hírek, miszerint a Google a Chromium böngészőt igyekszik elérhetővé tenni egyes hagyományos mobiltelefonokon, érdekes módon az Android operációs rendszerre támaszkodva. Most egy rövid videó is napvilágot látott a Nokia érdekes megoldásáról, amelynek megjelenése azonban erősen kérdéses.

Amíg ugyanis a videót közzétevő forrás azt állítja, hogy a Google október közepén esedékes új rendezvényén ismertetik majd hivatalos úton a főbb részleteket, addig mások gyorsan leszögezik, hogy a Google és a Nokia már hónapokkal ezelőtt törölte a projektet, amelynek megvalósításában nem láttak jelentős potenciális hasznot. Mindenképpen érdekes fejlesztésről van azonban szó, hiszen a hagyományos, még érintőképernyőt is nélkülöző mobilon az Android 8.1 Oreo fut, itt a jól ismert navigációs gombbal közlekedhetünk a kezelőfelületen, kiválasztva az egyes alkalmazásokat és azok opcióit, de a Google saját digitális asszisztense is megtalálható a funkciók között, amely tovább emelte volna a telefon értékét.

Hagyományos, úgynevezett fliphone-megoldásokból azonban továbbra sincs hiány, itt ugyanis még a tengerentúlon is több eltérő típust dobtak már piacra. A TCL az Alcatel márkanévre támaszkodva most egy újabb fejlesztést mutatott be, a cég saját oldalán közzétett bejelentés szerint pedig a GO FLIP 3 odaát több nagy szolgáltató kínálatában is elérhető lesz. Ez utóbbi megoldás már a Firefox OS alapjaira épülő KaiOS szoftverre épül, nyilvánvalóan szerény hardverrel és alacsony áron, viszont egy nagyobb, 8 + 32 GB-os tárolóval, valamint a Google digitális asszisztensével és a 4G LTE támogatásával.

A hivatalos megjelenésre a tengerentúlon októberben kerítenek majd sort, a kereskedelmi árat egyelőre nem árulták el, azt viszont megtudtuk, hogy egyes szolgáltatók a SMARTFLIP néven forgalmazzák majd a telefont.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!