Berta Sándor

Bankszámlákat kínálna a Google

A webes konszern megjelenne a pénzügyi piacon és már megfelelő partnert is talált a projekthez.

A Google Pay tavaly február végén indult el és a segítségével az óriáscég minden termékéhez és az átutalásokhoz is egy olyan egységes platformot kínál, amely a meglévő asztali és mobil szolgáltatásokat egyesíti, illetve bővíti ki további opciókkal. Emellett a társaság 2018 decemberében Litvániában megkapta az elektronikus pénz kiadásához és kezeléséhez szükséges európai uniós licencet.

Most a The Wall Street Journal azt írta, hogy a vállalat a Citigroup nevű pénzintézettel közösen ingyenes bankszámlákat akar kínálni a felhasználóknak. Amennyiben az értesülés igaznak bizonyul, úgy a saját hitelkártyáját bejelentő Apple után a Google lesz a második olyan IT-óriás, amely megveti a lábát a pénzügyi szolgáltatások területén. Ráadásul, miután az Apple Card lassan érkezik, így a Google akár lépéselőnybe is kerülhet a vetélytársával szemben.

Caesar Sengupta, az óriáscég menedzsere kiemelte, hogy az új ajánlat neve Google Cache lesz. A már most is létező Google Pay fizetési rendszer a klasszikus hitelkártyákhoz kapcsolódik, de egy saját bankszámlával elkerülhető a hitelkártyák használata. Az üzletember hangsúlyozta, hogy nem akarnak bankká válni, azokat a feladatokat továbbra is meghagyják a partnereiknek. Azt viszont megfontolják, hogy a bankszámlákat ingyenes konstrukció keretében kínálják vagy egy hűségprogramot vezessenek be. Ami még fontos, hogy a társaság az ügyfelei pénzügyi adatait nem fogja ki- vagy eladni harmadik félnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • regelek5 #8
  Bunny kérdésére válaszolj légyszíves: te milyen oprendszert és levelezőt használsz, valamint miben keresel?
 • cateran #7
  Errm..ez 1 nem tul jo pelda, mert a Windowsos problema igy is szazezerszer tobb embert erintene, mint a Linuxos...(vagy valamit felreertettem?)

  "És mesélj, te kiben bízol, melyik cégben? Vagy kint élsz az erdőben, magad fabrikálta oprendszeren a saját böngésződben írkálsz ide a saját privát internetkapcsolatodon ami nem megy át egy ISP-n se?"
  Errm....huhh? A Google megitelese valahol a minusz vegtelen kornyeken mozog (mar ha nem valami ko alatt eltel idaig...) legalabbis ami a szemelyes adatokat illeti, de amugy sem biznek 1 lukas 2 fillerest rajuk. Az orok homalyban marad, hogy az ISP meg az op. rendszer hogy kerult a kepbe...
  olvasgass..kezdesnek: https://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Google
 • zola2000 #6
  Jó, de attól függ miről van szó.

  Ha a googleről derül ki valami turpiszság, akkor abból mindenhol hír lesz, akkor is ha szélsőségeket tilt le, ha egy kis cégről, akkor abból sehol nem lesz hír.

  Olyan ez, mint amikor a windowsnak van egy hibája ami a felhasználók 0,01 százalékánál teszi tönkre a gépet -> világhír, ha a linuxnak van olyan hibája ami a felhasználók 0,1 százalékánál az senkit sem érdekel, biztos a felhasználó szúrta el...
 • Sydra #5
  Ismerkedj meg azzal a fogalommal, hogy reputáció! A google-nek kimondottan rossz a reputációja. Szükséges rossznak tartja és lenézi az összes felhasználóját és üzleti partnerét. Visszaél az emberek bizalmával. Politikai ideológia mentén szankcionál. Ezeket demonstrálja minden nap. Vannak cégek, akik nem ilyenek, vagy kevésbé ilyenek. Eszerint lehet választani.
 • bunny #4
  És mesélj, te kiben bízol, melyik cégben? Vagy kint élsz az erdőben, magad fabrikálta oprendszeren a saját böngésződben írkálsz ide a saját privát internetkapcsolatodon ami nem megy át egy ISP-n se?
 • M2 #3
  "Az üzletember hangsúlyozta, hogy nem akarnak bankká válni, azokat a feladatokat továbbra is meghagyják a partnereiknek."

  De aztán ha túl jól megy a szekér, majd csak felvásárolják a bankot.

  "Ami még fontos, hogy a társaság az ügyfelei pénzügyi adatait nem fogja ki- vagy eladni harmadik félnek."

  Persze, mert maga használja fel reklámozásra.
 • cateran #2
  Nekem is ez ugrott be elsore....?
 • Sydra #1
  Van még ép eszű ember, aki megbízik a google-ban?