Berta Sándor

Átszervezi okosotthon-részlegét az Apple

A kaliforniai konszern azt tervezi, hogy új dolgozók fogják támogatni a partnereit az új termékek kifejlesztése során.

A Bloomberg számolt be arról, hogy az óriáscég átszervezné az okosotthon-részlegét és egyúttal az eddiginél több okosotthon-eszközt venne fel a kínálatába. Az intézkedések középpontjában ugyanakkor a HomeKit platform továbbfejlesztése áll. A tervezett lépés azután derült ki, hogy az Apple csak októberben 15 új állást hirdetett meg olyan mérnökök számára, akiknek a HomeKit platformmal kellene foglalkozniuk.

A szakemberekkel szemben az az elvárás, hogy jelentős mértékben növeljék meg azon készülékek számát, amelyeket a HomeKit támogat és emellett több okosotthon-terméket fejlesszenek ki. A társaság jelenleg a HomePod intelligens hangszórót és a HomeKit-eszközök vezérlését végző Home alkalmazást kínálja. Az utóbbival zárak, lámpák, kapcsolók, biztonsági kamerák, hangszórók és televíziók vezérelhetők. A HomePod hubként is szolgál a HomeKit-kompatibilis készülékek számára és lehetővé teszi az összes okosotthon-termék vezeték nélküli ellenőrzését, akár a távolból is. A megoldás olcsó alternatívájaként az Apple TV is használható ilyen célokra hubként. Napjainkban néhány száz eszköz kompatibilis az Apple okosotthon-platformjával. Összehasonlításul: az Amazon és a Google okosotthon-ökorendszerei 85 000, illetve 10 000 kompatibilis készüléket vonultatnak fel.

Az Apple új okosotthon-stratégiájának a megvalósításáért Andreas Gal, a Mozilla egykori műszaki vezetője a felelős. A menedzser a Silk Labs átvételekor került a kaliforniai vállalathoz. A Silk Labs olyan mesterséges intelligencia technológiákon dolgozott, amelyek az okostermékek összekötését tették lehetővé és amelyeknél a magánszféra védelme volt az elsődleges. Ez utóbbi azt jelentette, hogy a személyes adatokat az eszközökön és nem a felhőkörnyezetben tárolták. A távlati cél az, hogy az Apple okosotthon-készülékei egyszerűbbek és könnyebben kezelhetők legyenek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #1
    Nade akkor miért van egy Samu Galaxy a képen???? ;)