Gyurkity Péter

Két 5G-telefonnal készül a HMD

Egy olcsóbb és egy abszolút csúcskategóriás megoldáson dolgoznak.

A HMD Global háza táján nemrég a Qualcomm vezetésével kötött licencmegállapodás volt a fontos hír, ennek kapcsán pedig már május közepén felmerült, hogy hamarosan ők is saját 5G-telefont dobnak piacra, amely természetesen a Nokia márkanevet hordozza majd magán. Most újabb részletek jelentek meg, ebből pedig arra számíthatunk, hogy egyszerre két telefon van érkezőben.

A külsős források állítása szerint egy drágább, kifejezetten csúcskategóriás változat vezeti majd a listát, emellett azonban készülnek egy némileg szerényebb, valószínűleg felső-középkategóriás telefonnal is, amely ennek megfelelően alacsonyabb áron, ám szintén az ötödik generációs technológia támogatásával bukkanna fel. A pontos hardveres részletek még nem derültek ki, viszont az olcsóbb példány várható megjelenése mindenképpen jó hír azoknak, akik nem kifejezetten abszolút prémium típusra vágynak. Az erősebbik példány jó eséllyel a Snapdragon 855 chipre támaszkodik majd, a megjelenés viszont (ellentétben a korábbi hírekkel, amelyekben augusztusi debütálást vetítettek előre) csak a harmadik vagy negyedik negyedévben esedékes.

A HMD-Nokia páros szeretne elsőként megjelenni ezen a területen, vagyis az 5G-t támogató középkategóriás okostelefonok pályáján, bár az kétségtelen, hogy itt elsősorban a kínai riválisokkal kell majd versenyezniük, hiszen ez utóbbi szereplők sem hagyják ki a kínálkozó lehetőséget. A cég egyébként úgy érzi, hogy sikerült megfelelő módon lefedniük a teljes pályát, a különböző típusok között nincs nagyobb rés, viszont a névadás terén még van mit javítaniuk, mivel ők is belátják, hogy a vásárlók nem mindig vannak tudatában az egyes telefonok közötti különbségeknek – példaként említik a Nokia 3 és 3.1, illetve a Nokia 8 és 8.1 közötti eltéréseket, amelyek a felhasználók jelentős része számára homályba vesznek.

A HMD kínálatában tehát valamikor szeptember vagy október folyamán bukkanhat fel az 5G támogatása, akkor mindenképpen beszámolunk majd a részletekről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!