Berta Sándor

Kiegészí­tőként érkezik a Firefox magánhálózata

A Mozilla újra elindította a tesztprogramját, amelynek az új megoldás az első eredménye.

Marissa Wood, a szervezet termékekért felelős alelnöke jelentette be blogbejegyzésében, hogy a korábban többször elindított, majd leállított tesztprojektjük ismét él és annak keretében fejlesztik a Firefox Private Network nevű szoftvert, amely sok szempontból rendkívül hasonlít a virtuális magánhálózatokra (VPN).

Az új eszköz jelenleg csak a Firefox asztali változatát alkalmazók számára érhető el az Amerikai Egyesült Államokban, s kiegészítőként telepíthető és használható. A program megalkotása nem véletlen, hiszen a Firefox a tesztprojektjében kifejezetten az olyan témákra összpontosít, mint a magánszféra védelme és az adatvédelem. A kifejlesztett alkalmazások nem csupán a böngészőben futtathatók, hanem akár önállóan is. Marissa Wood pedig azt is közölte, hogy a szinte kész szoftvereket a végleges megjelentetés előtt még egyszer nyilvánosan tesztelik majd.

A Firefox Private Network a Mozilla szerint biztonságos és titkosított módot kínál a saját online kapcsolatok és a magán információk védelmére, bárhol, ahol a böngészőt használják. Ugyan a szervezet a megoldást nem virtuális magánhálózatnak nevezi, de azokhoz hasonlóan képes elrejteni a felhasználók IP-címeit, viszont a Mozilla nem fér hozzá a regionális szerverekhez, így a Firefox Private Network segítségével nem lehet elérni például a tartózkodási hely alapján blokkolt tartalmakat. A szervezet ezért is kerüli a VPN elnevezést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!