Berta Sándor

Androidos böngészőt fejleszt a Mozilla

A szervezet lecserélné a táblagépekre és más mobilkészülékekre kínált Firefoxot.

Az új Fenix nevű böngészővel elsősorban a fiatalokat akarja megszólítani a Mozilla. Ehhez többek között módosította a szoftver kezelőfelületét, így például a címsor a legfontosabb kezelőelemekkel együtt alulra került. Az új szoftver kezelőfelületével kapcsolatos első javaslatokat Sören Hentzschel, a szervezet fejlesztője mutatta be. Az elképzelésekből az látható, hogy a Mozilla egy teljesen új koncepciót dolgozott ki. A kezdőoldal például a jövőben megmutatja és áttekinthetővé teszi az aktuálisan megnyitott ablakokat vagy akár a legutóbbi előzményeket. Mindez megkönnyítheti az egyes ablakok közötti váltásokat, valamint lehetőséget adna a felhasználóknak arra, hogy egy korábban megszakított folyamatot egy későbbi időpontban folytassanak anélkül, hogy a korábbi oldalakat meg kellene nyitniuk az előzményekből.


A Ghacks arról számolt be, hogy a Fenix a Mozilla által kifejlesztett androidos könyvtárakon, valamint a saját fejlesztésű GeckoView renderelőn alapul. Az Android saját Render Webview megoldását ugyanakkor nem fogják alkalmazni.

Eddig a Mozilla még nem jelentette be hivatalosan a Fenixet, holott a kapcsolódó információkat már tavaly nyáron megjelentek az internetezők a GitHubon. Az elmúlt hónapokban nőtt a projekthez kapcsolódó bejegyzések száma. Az új szoftver fejlesztése lehet a fő oka annak, hogy a szervezet az elmúlt időszakban már nem igazán látta el új funkciókkal az androidos Firefoxot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!