Berta Sándor

Ősszel megújul a Firefox

A böngésző többek között új nevet és logót is kap.

Alapos módosításokon esik át a következő hónapokban a program, amelyen az elmúlt másfél esztendő során komoly mértékben nem változtattak a Mozilla munkatársai. A szoftver elsősorban külsőleg újul meg, de az igazi módosítások a belbecset érintik majd. Azokról azonban majd csak később, fokozatosan fognak értesülni a felhasználók.

Sören Hentzschel fejlesztő írta meg az egyik blogbejegyzésében, hogy a szoftver az ütemterv alapján október 22-én érkező 70-es verziójától kezdve új logót kap, egyúttal pedig a neve sem már Firefox Quantum, hanem Firefox Browser lesz. A program a 2017 novemberében megjelent 57-es kiadás óta viseli a Quantum nevet. Az a változat volt az eddigi legnagyobb és legátfogóbb frissítés a böngésző történetében.

A fejlesztők további újításként integrálják a Firefox Monitor nevű adatsértés-figyelő, a Firefox Send nevű privát fájlmegosztó, valamint a Firefox Listen, a Firefox Lockwise és a Firefox Proxy nevű funkciókat. A változtatások már elérhetők a Firefox 70 első előzetes verziójában. Szuper privát böngészési mód is jön a Firefoxba, ugyanis a Mozilla szeretné a Tor böngésző bizonyos elemeit integrálni a szoftverbe. Ezáltal még biztonságosabbá válhat és az adatokat is jobban védheti a jövőben a böngésző.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csigafi #1
    Hát a desing-el nekem nincs bajom jelenleg sem. Legalább jelenleg még könnye kezelhető. És jó ideje már elég stabilan dolgozik. nekem ennél több nem is kell.
    Hátrány hogy sok régi kedvenc bővítményeimet már nem támogatja.