Szuper privát böngészési mód jön a Firefoxban

Még biztonságosabbá válhat és az adatokat is jobban védheti a jövőben a böngésző.

A Mozilla rendszeresen kutatási ösztöndíjakat ír ki, amelyek keretében a kifejlesztett megoldások segíthetnek az internet biztonságossá, nyílttá és mindenki számára hozzáférhetővé tételében. A szervezet nyilvánosságra hozta a 2019 első félévi kutatási lehetőségeket, amelyek között összesen 12 specifikus kérdéshez lehet javaslatokat tenni. A kérdéseket három kategóriába sorolták, amelyek a web növekedése, az új interakciós módok, valamint a magánszféra és biztonság.

Ez utóbbi témakörben található egy javaslat, amelyre a Ghacks nevű blog hívta fel a figyelmet és amelynek lényege, hogy a Mozillát szeretné a Tor böngésző bizonyos elemeit integrálni a Firefoxba és a legérdekesebb egy új szuper privát böngészési mód lenne.

A szervezet hozzátette, hogy a Tor egy olyan hálózat, amely magánszférát és névtelenséget kínál a felhasználók számára, s erre a tömeges megfigyelések, az online követések modern korszakában sürgősen szükség van. Jelenleg azonban a Tor - különböző műszaki okokból - nem alkalmas arra, hogy a tömegek alkalmazhassák, ehhez először meg kell oldani a meglévő problémákat. A kapcsolódó kutatási ösztöndíj elsődleges célja, hogy kitalálja, melyik alternatív protokoll-architektúrákat érdemes felkarolni és integrálni a Firefoxba, illetve miként valósulhatna meg a Tor Firefoxba való teljes integrációja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Bruce_Willis #12
  De nem akarom. A firefoxban nekem rengeteg link van elmentve, tele van mappával. Sok időt megspórolok így.
 • csicso82 #11
  Most is telepítheted a TOR-t.
 • zola2000 #10
  https://youtu.be/YBosVmOOdxU
 • Bruce_Willis #9
  "TOR, aki használja az gyanús"

  Aki meg chrome-ot gamailt használ az buta. :p
 • Bruce_Willis #8
  Én már nagyon várom. A tököm ki van az adathalász fosbúkkal és a guglival.
 • zola2000 #7
  TOR, aki használja az gyanús ... de ha százmilliók fogják használni az érdekes lesz.
 • end3 #6
  Mondjuk a "Speed Dial" állandóra állított frissítéssel. - A valamikori Presto-Opera adott beállításnál 4-500 oldalt hívott meg indításnál és a preview-k frissítése eltartott pár index-oldal "kivégzéséig" :) Na akkor, a sok "báb" között biztosan elveszett a követni kívánt "gyerek"... :)
  Utoljára szerkesztette: end3, 2019.05.13. 13:44:34
 • Omega #5
  Ezt nem vettem észre az elmúlt pár napban.
 • csigafi #4
  Ezek szerint akkor a SEO-nak végkép semmi értelme nem lenne. Bár jelenleg sincs a valóságban. Az egész SEO nem több mint egy pilótajáték.

  Bezzeg arról mélyen hallgatnak firefoxéknál hogy alig pár napja az egész világon összeomlót a mozilla és kinyírta a kiegészítőket. Ráadásul pár éve sok hasznos kis kiegészítőt már nem is támogat.A biztonságos böngészést eddig is meg lehetett oldani kiegészítőkkel meg stb. Ráadásul a TOR browser már évtizedek óta megoldotta a biztonságosnak nevezhető hetezést. Így firefoxnak nem ebbe az irányba kéne fejlesztgetnie.
  Persze tény hogy jelenleg nincs jobb böngésző a Firefox. Talán a vivaldi de az is még döcögős. A crome meg úgy szar ahogy van. teli van rejtett adathalász szkriptekkel, cuki kis kémprogram.
 • gombabácsi #3
  sőt, így a reklámozók előtt is eltűnne hogy ki mint néz. sőt, egyszerűen megszűnne az is hogy adott oldalak látogatottabbak mint mások, mert minden oldal ugyanolyan látogatottságú lenne.
  ezzel lényegében összeomlana az internet mai üzleti modellje.