Berta Sándor

Szabványok készülnek a két kijelzős készülékekhez

A munkában az Intel és a Microsoft vállal oroszlánrészt.

A DigiTimes tajvani IT-portál számolt be arról, hogy a két tengerentúli cég nem akarja magára hagyni azokat a gyártókat, amelyek két képernyővel vagy összehajtható kijelzővel felszerelt notebook-tábla hibrideket és más eszközöket fejlesztenek és az ideális megoldásokat keresik, ezért az Intel és a Microsoft gőzerővel végzi a megfelelő ajánlások és szabványok meghatározását, illetve kidolgozását.

Az Intel többek között referenciadizájnokat tesz elérhetővé az érdeklődő gyártók számára, míg a Microsoft a Windows (Core OS) operációs rendszert igazítja a két képernyős és összehajtható kijelzővel ellátott készülékekhez és olyan funkciókat biztosít, amelyek az új megjelenítési formákat a lehető legjobban támogatják. Az Intel és a Microsoft először a két képernyővel felszerelt notebookokkal kapcsolatos szabványokat dolgozza ki, majd a koncepciót ki akarja terjeszteni az összehajtható kijelzős termékekre is.

Az Intel már megalkotta a Honeycomb Glacier nevű referenciamodellt, amelynek a fő képernyője 15,6 hüvelykes, míg a második kijelzője 12,3 hüvelykes. A társaság célja az volt, hogy a készülék minden olyan komponenst tartalmazzon, amelyeket a gyártók megrendelhetnek, s kisebb kockázattal és költséggel építhetnek be a saját termékeikbe. Az elmúlt két év során két képernyős eszközt vagy koncepciót mutatott be a Dell, az Intel, az EeWrite és a Microsoft.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!