Gyurkity Péter

Két változatban jön a Surface Pro 7

Qualcomm és Intel chipeket is felhasználnának, LTE-elérés mellett.

Az elmúlt néhány hónap során több, egymásnak olykor ellentmondó hír is napvilágot látott a Microsoft soron következő hordozható megoldásáról, a napokban azonban további részletek derültek ki, így - közvetlenül a hivatalos bemutató előtt - már megismerhetjük a fontosabb döntések eredményét. A jelek szerint egyszerre két architektúrát támogatnának az új készülékekkel.

Ahogy arról korábban mi is írtunk, az új típus mind az Intel, mind pedig a Qualcomm által kifejlesztett chipeket felhasználná, így tehát egyszerre két változat megjelenésére számíthatunk. A friss információk szerint itt a Surface Pro 7 minden bizonnyal az Intel 10. generációs fejlesztését alkalmazná, az Intel Core-chipek mellett azonban felbukkannak a Snapdragon 8cx-típusok is, tehát semmit nem hagynak a véletlenre. Úgy tűnik, hogy ez utóbbi változat a Campus kódnévre hallgat, ez már nagyon vékony kávával jelenne meg (kivéve a felső és alsó sávot), így is elegendő hely maradna azonban az arcfelismerő funkciót is támogató kamerának, valamint az opcionális QWERTY-billentyűzet csatlakoztatását lehetővé tévő mágnesnek. A miniDisplayPort helyett itt már az USB Type-C jelenik meg, a kinézetet tekintve pedig nagyjából arra számíthatunk, amit az iPad Pro esetében láthatunk – immár ARM-chippel és 4G LTE-eléréssel.

Ami a másik példányt illeti, itt a Harper kódnévre esett a választás, ez pedig az Intel említett processzoraira épülne. A kinézet terén maradnának a korábbi generáció vonásainál, vagyis a kijelzőt körülvevő keret némileg vastagabb maradna, viszont a miniDisplayPort helyett már itt is az USB Type-C bukkan fel, az egységes kivitel érdekében. A feltöltést lehetővé tévő Surface Connect megmaradna az új készüléken, a további részleteket azonban csak a Microsoft hivatalos rendezvényén ismerhetjük majd meg, ahol várhatóan a kereskedelmi árakról és a pontos megjelenési dátumokról is lerántják majd a leplet.

A bemutató október második napján esedékes, szerdán tehát megkapjuk majd a teljes képet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!