Berta Sándor

Két kijelzős eszközt fejleszt a Dell

Az új készülék a Windows 10 operációs rendszerre épülne.

A gyártó egy olyan ARM chipen alapuló terméken dolgozik tavaly nyár óta, amelynek a kódneve Januss. A projektet az elmúlt időszakban többször is leállították, majd újra elindították és elvileg az év elején kellett volna megjelennie. A Dell az új modellt két kijelzővel látná el, azonban a megvalósítás során számos akadályba ütközött és mindenképpen meg akarta oldani, hogy a két képernyős megjelenítés a gyakorlatban is működjön.

A gép fő egysége a Qualcomm Snapdragon 850 rendszerchip lehet, amely a közeljövőben jelenhet meg és amely az esztendő második felében számos notebookba és 2 az 1-ben készülékbe kerülhet bele. Az eszközt felszerelik majd LTE-modemmel, legalább egy USB Type-C-porttal, több szenzorral, például elektronikus iránytűvel és egy giroszkóppal, valamint több integrált kamerával, viszont a végleges formája még kérdéses. Ezzel kapcsolatban több koncepció is felmerülhet. Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy a Dell terméke mikor jelenhet meg, miként azt sem, hogy mennyibe fog kerülni.

Tavaly januárban ismertté vált a Microsoft egyik olyan szabadalmi bejegyzése, amely egy okostelefon-táblagép hibridet írt le. A tervezett okostelefon egy vagy kettő további kijelző kihajtásával akár táblagép méretű eszközzé is átalakítható lenne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!