Gyurkity Péter

Két csúcstelefonnal készül a Xiaomi

A páros mindkét tagja automatikus módon hívná elő a szelfikamerát.

A kínai gyártó eddig már két eltérő példányon is alkalmazta az új Snapdragon 855 chipet, amely egyértelműen a csúcskategóriában helyezi el ezen okostelefonokat. A jelek szerint a cég további két hasonló megoldással készül, amelyeknél azonban már a szelfikamera esetében alkalmaznának új kivitelt.

A külső forrás állítása szerint jelen pillanatban a „davinci” és a „raphael” kódnévre hallgatnak az okostelefonok, tehát hivatalos névről egyelőre nincs szó. Sajnos a specifikáció és a külső további részletei sem ismertek, viszont azt tudjuk, hogy az izmos chip mellett az előlap (szinte) teljes lefedése lesz a fókuszban, hiszen itt már a szelfikamerát is egy előugró panelen helyeznék el, hogy még több hely jusson az érintőképernyőnek. A jelek szerint maga a panel automatikus módon ugrana elő, minden egyes alkalommal, amikor elindítjuk a kameraszoftvert – itt tehát nem fizikai gombon keresztül történne a beüzemelés, illetve készenlétbe helyezés. A káva ezzel természetesen minimális lesz, még az alsó részen is, bár képeket és pontos adatokat még nem láttunk ezzel kapcsolatban.

Ami magát a kijelzőt illeti, itt a nagyobb fizikai méret mellett azt sejtjük, hogy az ujjlenyomat-olvasó is a panelbe épül be, ahogy azt a Xiaomi Mi 9 esetében már láthattuk. Minden valószínűség szerint egy optikai változatról van szó, amely olcsóbb (és egyben kevésbé pontos), mint a Galaxy S10 esetében látott ultrahangos technológia. A hivatalos név kapcsán egyelőre csak találgathatunk, előfordulhat azonban, hogy a cég végül a Pocophone F2, a Xiaomi Mi Mix 3s, a Xiaomi Mi Mix 4, esetleg a Redmi márkanév alatt dobja piacra a párost – ez utóbbi kapcsán már többször olvashattunk arról, hogy a Redmi család is megkapja a maga csúcskategóriás, Snapdragon 855 chipre épülő tagját.

A bemutató és a piaci megjelenés nem lehet már nagyon messze, erre néhány héten, esetleg néhány hónapon belül sor kerülhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #1
    Reméljük kibír 100 fényképező bekapcsolást a kiugró kameramechanika :)