Gyurkity Péter

Jön a Xiaomi Pocophone F1 Lite

A cég érdekes csúcstelefonja megkapja saját szerényebb testvérét.

A Xiaomi még tavaly nyáron mutatta be megoldását, amely akkor csúcskategóriás hardvert kínált igencsak kedvező áron. A jelek szerint egy szerényebb készüléket is piacra kívánnak dobni, ennek részletei most szivárogtak ki, így a hivatalos debütálás sem lehet már nagyon messze.

A Geekbench adatbázisában bukkant fel két friss benchmark-eredmény, amelyek már az új, készülőben lévő változat specifikációjába nyújtanak némi betekintést. Eszerint a Pocophone F1 Lite valóban egy némileg visszafogottabb telefonként bukkanna fel, hiszen a csúcskategóriát képviselő Snapdragon 845 chip helyett a Snapdragon 660 dolgozna a burkolat alatt. Ezt ugyan időközben már a Snapdragon 670 és 675 is felváltotta a kínálatban, az eredeti változat azonban még mindig tűrhető teljesítményt kínál a felhasználóknak, így ezzel valószínűleg itt sem lesznek nagy gondjaink. Megjegyzendő, hogy ugyanezen chip került a Redmi Note 7 típusba, valamint az Android One szoftvert futtató Xiaomi Mi A2 okostelefonba is, bár ezek némileg eltérő filozófiát képviselnek.


A fenti készülék egyelőre a „Uranus” kódnévre hallgat, legalábbis házon belül. A telefon a jelek szerint 4 GB memóriára támaszkodik, amit az Android 9 Pie szoftver egészít ki, miközben a kijelzőn megjelenik a lassan szokásossá váló felső bevágás, ezzel egy időben pedig megmarad a hagyományos, 3,5 mm-es jack-dugó, legalábbis a külső források szerint. A képkészítés területén minden bizonnyal szintén szerényebb komponensekre voksolnak, de könnyen lehet, hogy a hátoldalon továbbra is egy iker-kamera dolgozik majd, ennek pontos részleteit azonban egyelőre nem ismerjük. A bemutató és a hivatalos megjelenés dátuma szintén nem ismert, ez viszont hamarosan nyilvánosságra kerülhet.

Tekintettel a valószínű célokra, a készülék ára 200 euró körül, netán ez alatt lehet majd, hiszen a Redmi Note 7 a kontinensen 179 eurót kóstál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #1
    Ehh... épp, hogy ráncfelvarrni kéne, 855-re meg ilyenek.

    Nem nerfelt verzió...