Gyurkity Péter

Felbukkant a Xiaomi Redmi Note 7 Pro

Alig egy hónappal az eredeti változat után itt az utód, erősebb hardverrel.

A kínai gyártó az év elején mutatta be a Redmi Note 7 típust, amely nem kifejezetten csúcskategóriás specifikációval jelent meg a piacon, az ár azonban ezúttal is kedvezőnek volt mondható. A Pro-változat ehhez képest némileg izmosabb hardvert és módosított külsőt kapott.

Az új készülék már üveg hátlappal rendelkezik, amelyet a Gorilla Glass 5 felület véd a külső behatásoktól, ezzel egy időben pedig prémium hatású burkolatot kapunk. A 6,3 hüvelykes LCD-érintőképernyő a 2380 x 1080 pixel felbontást támogatja, ehhez ugyanazon felület csatlakozik a jobb védelem érdekében, a káva alsó része viszont picit vastagabb a szokásosnál, míg a bevágás ezúttal is egy meglehetősen apró, esőcsepp formájú példány, ahogy azt az idei évben számos alkalommal láttuk. A teljesítményről a Snapdragon 675 chip gondoskodik, ehhez 4 vagy 6 GB RAM, 64 vagy 128 GB-os tároló, valamint microSD társul, míg a kereken 4000 mAh-s akkumulátor a Qualcomm Quick Charge 4.0 technológiára támaszkodik, bár ehhez egy külön töltőre lesz szükség, mivel az alapértelmezett példány ezt nem támogatja.

A hátoldal bal felső sarkában helyezkedik el a burkolatból némileg kiemelkedő ikerkamera-modul, ez egy 48 (Sony IMX586) és egy 5 megapixeles példányból áll össze, az akár 4K-felbontású videók rögzítéséhez, ehhez pedig ugyanitt egy ujjlenyomat-olvasó sorakozik fel. A szelfikamera ezúttal 13 megapixeles, ez a nagyjából megszokott szoftveres funkciókra épül, míg operációs rendszerként az Android 9 Pie kapott helyet a telefonon, az MIUI 10 kezelőfelülettel. A hivatalos ár a memória és a tároló pontos méretétől függően 197 és 240 dollárnak felel meg, legalábbis Indiában, ami Európában nyilván némileg magasabb lesz, de még így is sikerült folytatni a hagyományt.

A megjelenés március 13-án esedékes, ez már csak néhány napra van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Merwenus #1
    Gyönyörű cikk.
    Burkolat 1:1ben ugyanaz, note7 is üveghátlappal szerelt.
    Utoljára szerkesztette: pedrohsi, 2019.03.09. 08:02:54