Berta Sándor

Külön csoportosítaná a média­tartalmakat a Facebook

A közösségi platform az év végéig akarja létrehozni az elkülönített hírrészlegét.

A Facebook értékes és megbízható híreket akar kínálni a regisztrált tagjainak és a látogatóinak, ezért úgy döntött, hogy kialakítja az ezzel kapcsolatos külön részlegét. A társaság szóvivője a CNBC-nek azt nyilatkozta, hogy az év végéig elindítják a szolgáltatást. Korábban a The Wall Street Journal arról számolt be, hogy a Facebook az egyes médiacégeknek akár évente 3 milliárd dollárt is kínál azért, hogy az új területen szalagcímeket és cikkrészleteket helyezzenek el. A megkeresett sajtóorgánumok között volt The Washington Post, a Bloomberg gazdasági hírügynökség és a Dow Jones. Az információkat a társaság eddig nem kommentálta.

Érdekesség, hogy Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője már áprilisban beszélt az elképzelésről Mathias Döpfnernek, a Springer médiakonszern első emberének. Akkor nem zárta ki, hogy a projektben résztvevő médiavállalatoknak esetleg licencdíjat kellene fizetniük. A Facebook felkínálta az érdeklődőknek azt a lehetőséget is, hogy a tartalmaikat közvetlenül az oldalain jelentessék meg, akár úgy is, hogy a szalagcímek és a cikkrészletek a saját honlapjukon elhelyezett anyagokra mutatnak. Azt nem lehet tudni, hogy a megkeresett lehetséges partnercégek közül melyik vette komolyan fontolóra az ajánlatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #2
    Ha a facebook csak siman megjeleniti a hireket, akkor nem tudja kulonvalasztani a valodi hiroldalakat a hamisaktol. Ha pedig nem meghivasos alapon valogatja a hiroldalakat, akkor nem tudja kivalogatni a liberalis oldalakat az osszes tobbi kozzul. Foleg a nagy amerikai nemzeti hircsatornak kizarasa jelentene problemat. Ez a mostani otlet megoldhatja mindket problemajukat.
  • quatlander #1
    ezen a képen eskü olyan E.T. feje van :D