Berta Sándor

Franciaország - Facebook-bejegyzése miatt kell távoznia egy marokkói férfinek

Az illető az országot támadta, ezért megtagadták tőle a tartózkodási engedélyt.

Egy marokkói férfinek vissza kell térnie a szülőföldjére, mert a Facebookon hangoztatta franciaellenes álláspontját. Az ügy azután lett ismert, hogy a fellebbviteli bíróság jóváhagyta a tavaly júliusi első fokú döntést.

Cédric O digitális ügyekért felelős miniszter június végén jelentette be, hogy a jövőben Franciaországban a Facebook meg fogja osztani azon felhasználók személyes adatait a bíróságokkal, a rendőrséggel és a többi hatósággal, akik gyűlöletkeltő bejegyzéseket hoztak nyilvánosságra a közösségi platformon. A politikus hozzátette, hogy ez az első alkalom, hogy a társaság ilyen együttműködésben vesz részt.

A mostani eset volt az első ilyen jellegű kooperáció. A konszern kiadta a 31 éves férfi bejegyzéseit a bíróságnak és az úgy ítélte meg, hogy a tartalmak fenyegetést jelentenek a közbiztonságra nézve. Az illető fiókja Nyugat- és franciaellenes, valamint összeesküvést sugalló volt. Emellett megjelentette egy fegyver, illetve számos olyan nő fényképét, akiket a tudtuk nélkül tömegközlekedési járműveken vagy nyilvános helyeken fotóztak le. Az internetezőt a rendőrség ismerte, ugyanis korábban letartóztatták, de nem vádolták meg bűncselekmény elkövetésével. A jogerős döntés értelmében egy hónapon belül el kell hagynia Franciaországot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #35
  Nézd, legalább klikkelj a belinkelt cikkekre és abból hamar rájöhetsz, hogy sületlenséget beszélsz, illetve szokásodhoz híven, galíciai fortélyként alaptalanul vádolsz és személyeskedve "érvelsz".

  Ostoros: Miben nincs igazam? Nagyon durva dolgok történnek manapság Németországban.
  Persze nem csak ott. Norvégiában a családoktól azért veszik el a gyerekeket, mert buzgó keresztények vagy konzervatívok stb. Európának kb. annyi, köszönhetően azoknak, akik kinyitották a kapukat és tolják a Willkommenskulturt.
  Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2019.08.05. 22:14:56
 • ostoros #34
  Szívesen, padavan! :P
 • rebekakocsis #33
  Köszönjük, Mester...
 • ostoros #32
  Ne is folytasd, mert nincs igazad. Tetsuo-nak sem, az igazság a kettő között van, de ő legalább vette a fáradtságot, hogy valami adatszerűséget benyújtson. Szóval ezt kört most ő nyerte.
 • rebekakocsis #31
  Németországban csak újmigránsok és zsidók hirdethetik nyíltan nacionalizmusukat, németek nem. Amikor az ember olyat olvas a (nem)német sajtóban, hogy szélsőjobbos, meg gyűlöletbeszéd, az az egyszerű, nemzeti érzelmű, keresztény ember kiáltásának megbélyegzése, amivel kivonható a forgalomból.

  Konkrétan hazudsz, mert ez így ebben a formában nem igaz.
  A katonaságnál meg semmilyen szélsőségnek nincs helye, sem bal, sem jobb. Ennyi. Nyilván ez is likos szintű, igaz?
  Nem folytatom tovább.
  Utoljára szerkesztette: rebekakocsis, 2019.08.05. 07:43:39
 • Tetsuo #30
  Jah, hát ott még az AfD is cionista; hazánkban legalább a Mi Hazánk nem az.
  Nem maga a nacionalista szó tiltott, hanem a nacionalista megnyilvánulások, illetve a hazafias szellemiség.
  Németországban csak újmigránsok és zsidók hirdethetik nyíltan nacionalizmusukat, németek nem. Amikor az ember olyat olvas a (nem)német sajtóban, hogy szélsőjobbos, meg gyűlöletbeszéd, az az egyszerű, nemzeti érzelmű, keresztény ember kiáltásának megbélyegzése, amivel kivonható a forgalomból.

  A németek véleménye
  "Ez a fősodorba nem illő dolgokat, véleményeket kirekesztő, lenéző, így ellehetetlenítő véleménydiktatúra sok tekintetben érvényes Goethére, Thomas Mannra vagy a történelmi és népi hagyományokra is."
  "Tabunak számít azonban beszélni a német patriotizmusról."
  "A németek mind jobban tartanak attól, hogy a hazafiság melletti kiállás miatt szélsőjobboldalinak bélyegzik őket."

  Több katonát kirúgtak, mint amit bevallottak.
  A lap szerint a katonai kémelhárítás, amely feladata a katonaságon belüli szélsőséges figurák felderítése, alacsonyabb számot kommunikált a külvilág és a parlament elé, mint a valóság.

  Bíróságon a "német" hadsereg
  És ehhez egy "vad vérnyúl" nevű hozzászóló:
  'Most vonatkoztassunk el a hazafiságtól. Mi derül ki a hírből, miért rúgták ki?
  "Szélsőjobboldali nézeteket vall."
  Más szavakkal: nem csinált semmit. Nem bántott senkit, nem sértett semmilyen törvényt, semmiféle néven nevezhető szabályt meg nem szegett. Egyszerűen a politikai véleményéért szankcionálták: gondolatbűnt követett el.
  …Megérkeztünk az ötvenes évekbe.'
  (A technológia segítségével inkább 1984-be.)

  Kérdőjelek a Lübcke-gyilkosság körül - Egy konkrét ügy módszertana.
  Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2019.08.05. 01:03:43
 • rebekakocsis #29
  Ki beszélt Magyarországról? Németekről volt szó, tudtommal.
 • Tetsuo #28
  Nem tudom. Csak a Mi Hazánknak lehet némi kötődése a kuruchoz. Nem lenne rossz, ha végre egy kormánypárt magyar kottából játszana... legalább 1945 óta nem volt ilyen, ugye.
  Csak nem a Jobbikra gondoltál másodikként? Az durva vicc lenne. (Annak az áruló Vona elvette a lelkét és összezuhant.)
  Én nem hiszek a pártrendszerben és a demokráciában sem, szóval véleményem szerint majdnem teljesen mindegy, melyik pártnak mi az ideológiai háttere (A Mi Hazánkké az igazság.), az csupán egy indikátor.
 • rebekakocsis #27
  Ja, biztos "csak" a likeok miatt mentek ki. Persze, persze. Folytasd, kérlek.
 • rebekakocsis #26
  Jaj, nem tudod milyen pártok. De édes vagy. Persze, persze.
  A német belpol nagy szakértőjével állunk szemben. De persze nem ide tartozik. De beokádni űrkutatáshoz a zsidótémát az igen és észre sem venni mi a baj vele. Gratulálok, újra és újra alulmúlod magad.
  De ne hagyd abba. Én jól szórakozom. Tényleg.
  Utoljára szerkesztette: rebekakocsis, 2019.08.04. 22:04:27