Berta Sándor

Facebook - komoly késéssel jöhet a Clear History funkció

Bár a hivatalos bejelentés már több mint egy éve megtörtént, a felhasználók azóta sem élhetnek az adattörlési lehetőséggel.

Egyelőre csak üres ígéret a Facebook által tavaly májusban Mark Zuckerberg által bemutatott Clear History nevű funkció, amelynek segítségével a felhasználók korlátozhatják a jövőben a Facebook külső nyomkövetéseit. A számos honlapba beágyazott bejelentkezési megoldás vagy lájk gomb segítségével a Facebook megtudhatja, hogy valakit milyen oldalak és alkalmazások érdekelnek. Az internetezők ezeket az adatokat nem csupán törölhetik majd, hanem meghatározhatják azt is, hogy a jövőben azokat ne tárolják el a Facebook-profiljukkal összekötve. Elvileg minden olyan információ eltávolítható lesz, amelyet a közösségi platform őriz valakiről.

Most a Süddeutsche Zeitung szerkesztői kiderítették, hogy a Clear History várhatóan ősztől lesz elérhető. Az egyelőre kérdéses, hogy a funkcióra a társaság külön felhívja majd a figyelmet vagy azt például az adatvédelmi beállításokban kell keresniük a regisztrált tagoknak.

Az elmúlt hónapokban a vállalat kampányba kezdett a részvényesek, a befektetők és a hirdetési partnerek körében, s a célja az, hogy tájékoztassa őket a Clear History várható hatásairól. Különösen a reklámcégek aggódnak amiatt, hogy az új funkció akadályozhatja a tevékenységüket és csökkentheti a bevételeiket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #2
    Az hogy mar reg eladtak oket... Azaz ez azt garantalja, hogy biztos meglesznek valahol.

    A biztos vedekezes, ha nem hasznalunk facebookot es a dns cimeik is le vannak tiltva a gepen, igy a bejelentkezes nelkuli kovetes sem tud mukodni.
  • nlght #1
    persze... és mi garantálja hogy az adataim törlés után nincsenek valami eltitkolt backup szerveren? azt se hiszem el amit kérdeznek