Gyurkity Péter

Jön a HTC második kripto-telefonja

A készülék erősebb hardvert kap, a kripto-platform pedig még több szoftverben jelenik meg.

A továbbra is csak küszködő tajvani gyártó még tavaly mutatta be az Exodus névre keresztelt megoldását, amely elsőként támogatta az úgynevezett blockchain-technológiát, a decentralizációra helyezve ezzel a hangsúlyt, bár ez nem minden alkalmazásban vált akkor elérhetővé. Most készülnek a második változat debütálására, amely még az idei évben megvalósulhat.

A szigetországban helyi források már megerősítették a cég ezen törekvését, vagyis biztosra vehető, hogy házon belül még az idén szeretnék elérni az újabb mérföldkövet. Ez az Exodus 2 piacra dobását jelentené, bár itt egyelőre még a hivatalos név sem ismert, az azonban valószínű, hogy még erősebb hardverrel, valamint még jobban kiterjesztett, immár a böngészés, az üzenetküldés, valamint a közösségi hálózatok területén is megjelenő blockchain-alkalmazásokkal nyújtanának jobb szolgáltatást és egyben vonzóbb ajánlatot a felhasználóknak. Itt többek között az Uber és az Airbnb példáját követnék, vagyis egy központi felhő vagy mainframe helyett p2p-alapokra helyeznék a platformot, jelen esetben a vásárlók közötti kommunikációt. Az még nem teljesen világos, hogy mekkora érdeklődésre számíthatnak, az eddigi eredmények azonban (állításuk szerint) megfelelőek.

A tavalyi megjelenés idején még sokan fogalmazták meg kétségeiket, kiemelve, hogy az Exodus az első körben kizárólag kriptovaluta ellenében lenne beszerezhető, ez ugyanis még tovább korlátozza a potenciális vásárlók körét. A gyártó részéről azonban most elhangzott, hogy sikerült teljesíteni az eredetileg kitűzött célokat (azóta pedig dollárban, euróban, valamint fontban szintén elfogadják a vételi árat), vagyis az értékesítés ütemével és a főbb számokkal nem akadtak gondok, ezért is valósulhat most meg a második változat megjelenése. Az említett alkalmazási területek mellett megmarad a virtualizált, személyre szabott elektronikus pénztárca, valamint a különböző kripto-pénznemek megfelelő támogatása, tehát a jövevény továbbra is elsősorban azok számára lehet vonzó, akik jelen vannak ezen területen.

A pontos hardverről és a hozzávetőleges megjelenési dátumról egyelőre nem esett szó, ez néhány hónapon belül válik majd világossá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!