Gyurkity Péter

Itt a HTC kripto-telefonja

A telefont azonban csak kriptovalutával lehet beszerezni.

A HTC kapcsán mindenki a nehéz anyagi helyzetet emlegeti fel, pedig a cég sosem volt híján az ötleteknek – ezek azonban többnyire nem találtak kedvező fogadtatásra. Most a korábban beharangozott kripto-okostelefonról rántották le a leplet, amely egy igencsak érdekes csavarral jelenik meg a piacon.

A hivatalos oldalon elárulják, hogy az Exodus 1 névre keresztelték a készüléket, amely az előzetes híreknek megfelelően a kriptoszegmensre helyezi a hangsúlyt, hiszen (a Sirin Labs által Finney néven bemutatott megoldás példáját követve) a kriptopénzek biztonságos tárolását tűzik ki fő célként. Emellett persze az egyéb személyes adatokat is igyekeznek megfelelő módon eltárolni és megvédeni a behatolókkal szemben, mégpedig egy olyan elkülönített tárolórészen, amelyhez az Android nem fér hozzá – az operációs rendszer számára láthatatlan marad ez a komponens. A Zion API révén a külső fejlesztők a tranzakciók aláírására használhatják majd a hardvert, az SDK alkalmazásával pedig további eszközök fejleszthetők ki, amivel már a tágabb értelemben vett blockchain-birodalmat veszik célba.


A kereken 6 hüvelykes kijelző a QHD+ felbontást támogatja, ehhez pedig a csúcskategóriás Snapdragon 845 chip, 6 GB memória, egy alapesetben 128 GB-os belső tároló, valamint egy 3500 mAh-s akkumulátor csatlakozik. A hátoldalon egy 12 és egy 16 megapixeles szenzorból álló iker-kamera kapott helyet, míg az előlapon két 8 megapixeles egység párosa felel majd a kiemelkedő minőségű szelfikért. Ahogy említettük, a szoftveres oldalon az Android Oreo fut, ami pedig a megjelenést illeti, itt egyelőre a korai érdeklődésünket jelezhetjük a cég számára, hogy az első példányok valamikor decemberben fussanak majd be, méghozzá egyszerre 34 országban, így például Norvégiában és egyéb európai államokban is.

A hivatalos ár 0,15 Bitcoin, ami jelenleg 960 dollárnak felel meg – kérdés, hogy a gyakran vadul rángatózó árfolyam ezt mennyiben befolyásolja majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #3
    (nem is az emberek jelentős részének készül)
  • kvp #2
    Az Android alatt futo hipervisor alapu kripto lehetosege jo regen megvan magaban az alap Android rendszerben, mar amennyiben az alkalmazott ARM processzor is tamogatja ezt. Ezzel a szoftveres megoldassal megsporolhato a dedikalt kulso TPM chip vagy a processzorba epitett hardveres TPM komponens. Az utobbi lenne az igazi, mert veletlen szoftverhiba eseten sem torheto, de ugy nez ki tul draga lenne egy telefonba.

    A tobbi viszont kriptopenzes otleteles, de igazabol nem tul hasznos az emberek jelentos resznek.
  • JoeBee #1
    Hat ez k**va jo.... Mar alig varom. Januar korul veszek is egyet, szerintem ez nagyon jo vonal, meg a legtobben nem is gondolnak mennyire.