Berta Sándor

Az oltásellenességtől és a klímaváltozástól tart Bill Gates

Bill Gates egy online platformon válaszolt a felhasználók kérdéseire. Úgy véli, nagyon kevés az a több milliárd dollárnyi adó, amit eddig befizetett.

A Microsoft társalapítója a Redditen reagált a felhasználóktól érkező felvetésekre. Az egyik internetező azt kérdezte tőle, hogy szerinte mik jelentik jelenleg a legnagyobb veszélyt az emberiségre nézve. A menedzser azt válaszolta, hogy számos olyan dolog van, amelyek bekövetkezése ugyan valószínűtlen, de mégis foglalkozni kell velük. Ilyen veszélyeket, illetve kockázatot jelentenek a nemzetállamok és a terroristák részéről bevetett atombombák és biológiai fegyverek, valamint a járványok.

Utóbbiak kapcsán rámutatott, hogy most van a spanyolnátha-járvány 100. évfordulója és ha egy ilyen járvány ismét megjelenne, akkor a sok turista miatt sokkal gyorsabban terjedne el világszerte, mint a legutóbbi alkalommal. E fenyegetések mellett Gates jelentős mértékben tartott a klímaváltozástól és a lehetséges háborúktól. Úgy vélte, hogy a klímaváltozás valójában egy teszt azzal kapcsolatban, hogy az emberek miként tudnak globális szinten együttműködni egymással. Egy összetett problémáról van szó, amelynél az átfogó változásokat megfelelő időben kell végrehajtani azért, hogy meg lehessen előzni a károkat.

A Microsoft társalapítója kitért az oltást ellenző emberekre is. Jelezte, hogy mindig meglepi az, hogy a gazdag országokban mennyire elveszett a gyermekek védelmével kapcsolatos egyetértés. Szerencsétlen módon ez több halálesetet okoz a kanyaró vagy szamárköhögés miatt. Reményét fejezte ki ugyanakkor, hogy fel lehet lépni a közbeszédben terjedő negatív történetek ellen. Hozzátette, hogy az oltóanyagok több emberéletet mentettek meg, mint minden más kezelési mód.

A menedzser kitért az Amerikai Egyesült Államok adópolitikájára is és sürgette, hogy a gazdagabbaknak több adót kelljen fizetniük. Hangsúlyozta, hogy Európa ugyan a fogyasztási adók miatt több pénzt szed be, de úgy vélte, hogy ez nem jövőbe mutató megoldás. Gates végül rámutatott, hogy ő élete során több tízmilliárd dollár adót fizetett, de azt az álláspontot képviselte, hogy ez az összeg túl kevés volt és a vagyonát sokkal jobban meg kellett volna adóztatni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • tom_pika #67
  Ha nemzetállam, akkor félő, hogy atombombát fog bevetni. Jól levezette a globalizáció szükségességét.
 • Sequoyah #66
  Te egyebkent mi a fenerol beszelsz? Ez a teljes hozzaszolas teljesen ertelmetlen, mintha valamifele lazalombol ebredtel volna hirtelen.

  Ez egy tudomanyos forum, fontos ilyen ertelmetlen vallasos maszlaggal jonni? Egyaltalan mi koze ezeknek a temahoz? Mi koze a zsidoknak es a francia forradalomnak az oltasokhoz es a tudomanyhoz? Igen sajnos valoban igaz, hogy a vak hit az altalad felsorolt borzalmakhoz kepes vezetni, epp ezert szeretnenk itt ennek az ellentetere fokuszalni, vagyis a tudomanyra es az eszervekre.
 • ostoros #65
  Mellesleg a figyelmeztetést megtettem, te dolgod, hogy figyelembe veszed-e.

  De nem hinném, hogy örömödre szolgálna, ha a sátán szolgájának neveznének...
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.03.06. 19:32:33
 • ostoros #64
  Vicces ezt a vádat éppen egy ateistától látni, akinek az HITvallása válogatott kegyetlenséggel megtervezett és kivitelezett kínzóeszközökkel kínozta meg, fejezte le tömegével az embereket a "józan ész" nevében, a francia forradalom nevű népirtás keretében. Utána pedig a nagy szovjetunió gulágra küldött vagy 10 millió embert, köztük több millió keresztényt, és számtalan zsidót a vallása miatt. Majd prédikálj "józan észről" akkor, ha a HITvallásod nem az ellenkezőjére mutat ezernyi példát a történelemből!
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.03.06. 19:28:14
 • TokraFan #63
  "Ő a te prófétád. Ne tagadd."

  Nem válik igazzá semmi attól, hogy öncélúan kijelentő módba teszed! Leírhatnád ide azt is, hogy gyilkos vagyok, vagy néger, semmi jelentősége, az egyetlen közös pontjuk az marad, hogy nem igazak! Ahogyan az sem, hogy nekem, vagy sok más embernek prófétára van szükségem. Ilyen típusú igényekkel és jellemzőkkel csak hívők rendelkeznek!

  "Remélem a nevében nem öldöklöd az embereket azért."

  Vicces ezt a vádat éppen egy kereszténytől látni, akinek az egyháza és vallása válogatott kegyetlenséggel megtervezett és kivitelezett kínzóeszközökkel kínozta meg, égettel el _élve_ máglyán, vagy hagyta élve elrohadmni az embereket a "szeretet" nevében, a keresztes háború nevezetű népirtás keretében! Majd prédikálj szeretetről akkor, ha a vallásod nem az ellenkezőjére mutat ezernyi példát a történelemből!

  "Majd meglátod mit kapsz tőlem"

  Ez a nap vicce! Te lenni távgyógyító? Izé távguruzó? Izé, távsátánista?
 • TokraFan #62
  Ebben az értelemben elfogadom az érvelésedet! De ostoros kolléga sajnos nem innen közelít természetesen...
 • Sequoyah #61
  Kifejezetten a szabad gondolkozas MELLETT szolaltam fel (a vallas elleneben), ugy hogy nem is ertem miert cimezted ezt akar reszben is nekem...
 • ostoros #60
  Reméljük úgy lesz. Nem azért olvasom az sg fórumait, hogy vallási kérdésekről polemizáljak. Sokszor rosszabbak vagytok mint a Jehova tanúi, azok csak egy évben egyszer basztatnak, nem minden héten. és nem hülyéznek le, mert nem gondolom azt amit ők...
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.03.04. 23:26:17
 • Sequoyah #59
  Ebben az egvilagon semmi sem vonatkozik ram...:D
 • ostoros #58
  Az előző rád is vonatkozik.