Gyurkity Péter

Nem kapkodja el az 5G támogatását a HTC

Telefonjuk csak a második félévben jelenik meg, mintha a VR/AR lenne a fontosabb.

A terület iránt érdeklődő olvasók jól tudják, hogy küszöbön áll az 5G-okostelefonok megjelenése és (vélhetően viszonylag gyors) elterjedése. Több különböző gyártó igyekszik minél korábban piacra dobni ezen megoldását, míg az Apple a jelek szerint inkább kivár. Hasonlóan gondolkodik a HTC is, amely a második félévben csatlakozna a sorhoz.

A tajvani forrás beszámolója szerint a gyártó jelen volt a CES 2019 elnevezésű rendezvényen, ott azonban nem az új fejlesztések garmadájával igyekeztek lenyűgözni a látogatókat. Ehelyett a cég átszervezésével és újbóli megerősödésével kapcsolatos törekvéseket részletezték, bár túl sok konkrétumok nem kötöttek az orrunkra – mégis, ebből kirajzolódik, hogy nagyjából mit szeretnének elérni az idei évben. Egyértelművé vált például, hogy az 5G-t támogató saját okostelefon csak a második félévben jelenik majd meg a piacon, addig egy „5G mobile smart hub” termékkel próbálják majd fenntartani az érdeklődést, bár ez utóbbi kifejezetten az üzleti szféra szereplői számára lehet inkább érdekes.

Az illetékesek azzal indokolják a döntést, hogy az 5G-infrastruktúra a legtöbb régióban amúgy sem áll majd készen az első félév végéig, többek véleménye szerint azonban a jelek arra utalnak, hogy a HTC egyszerűen megtűrt termékvonalként tekint az okostelefonokra, amelytől ugyan nem várnak sokat, ám mégis megtartják, hogy valamivel szélesebb vásárlói réteget érjenek el, eközben pedig inkább a VR- és AR-termékekre helyezik a hangsúlyt, amelyek az utóbbi időszakban kifejezetten népszerűnek bizonyultak – igaz, egyes beszámolók szerint ez a hullám már többnyire lecsengett. Nem feledkeznek el a blockchain-technológia támogatásáról sem, de azért nyilván látunk majd szerényebb, középkategóriás, illetve belépő szintű telefonokat is az idei kínálatban.

A gyártó továbbra sem áll jól, már ami az anyagiakat illeti, ez valószínűleg nem is fog már megváltozni, bár azért próbálkozni nyilván lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • muerte2 #1
    A HTC csoda hogy meg a piacon van. Persze hogy nem locsoljak a lovet a fejlesztesekbe.