JohnnyCage

Új, csúcsminőségű kijelző az IBM-től

Az IBM bejelentése szerint elkészítette a szakma legjobb minőségű képét biztosító kijelzőjét. Az új technológia a jelenlegi megjelenítőknél 12-szer, a HDTV-nél 4.5-szer nyújt tisztább képet.

Az IBM új termékével széles fogyasztói kört céloz meg, mindenhova ajánlja, ahol fontos a nagy felbontás, és a kristálytiszta kép. E körökbe tartozik az orvosi műszerekben, a meteorológiában, kiadványszerkesztésben, grafikai tervezésben és műholdas térképkészítésben való alkalmazás.

A társaság szerint a technológia eljuthat a laptopoktól és asztali gépektől egészen a legapróbb, hordozható elektronikai eszközökbe, melyek ezáltal sokkal szebb képek megjelenítésére lesznek képesek. Arról viszont nem szólt a cég jelentése, mindez mikor történhet meg.

Az első egységeket a Lawrence Livermore Labs kapja az Energiaügyi Minisztérium Gyorsított Harcászati Számítások (Accelerated Strategic Computing Initiative, ASCI) programjának keretében. Az eszközöket az IBM ASCI White szuperszámítógépével -amely a világ leggyorsabb számítógépe- együtt fogják használni.

A Livermore-i kutatóbázison a megjelenítőket a nukleáris fegyverek működésének és öregedésének vizsgálatára használják majd fel, melyet háromdimenziós modellszámításokkal végeznek, a White szuperszámítógépen, közölte a cég szóvivője. A megjelenítő jövő évtől lesz elérhető más felhasználók számára is, valamint ekkortól lesz a gyártási licensz megvásárolható.

"Amikor az IBM 1998-ban bemutatott egy prototípust, sokan azt gondolták, 2010-ig nem kezdik el a tömeggyártását.", mondta Ross Young, a Display Search, austini kutatócég elnöke. "Én úgy gondolom, a technológia meg fogja változtatni a számítógépek használatának módját azokon a helyeken, ahol a rendkívüli felbontásra szükség van.", folytatta Young.

Az egység 200 pixelt képes megjeleníteni colonként (2.54cm), ami több, mint 9 millió képpontot jelent egy 22 colos képernyő esetén. A legtöbb esetben a kép éppen olyan tiszta, mint egy eredeti fotó. A megjelenítő egység az IBM Yorktown Heights New York-i, és a Yamato, japánban lévő kutatóbázisainak közös érdeme.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!