Gyurkity Péter

Olcsó telefonnal készül a HTC

A készülék szerény hardverrel, és talán alacsony árral jelentkezik majd.

A tajvani gyártóról hetekkel ezelőtt ismét leírhattuk, hogy borzalmasan szerepelnek a piacon, ezt viszont a blockchain-telefon hivatalos bemutatása követte, amely némi reménnyel kecsegtet, bár kétségtelen, hogy ezzel a megoldással is csak egy viszonylag szűk szegmens képviselőinek igényeit elégíthetik ki. Most a jelek szerint egy kifejezetten olcsó változattal készülnek.

A Bluetooth SIG adatbázisában bukkant fel a bejegyzés, amely a HTC 2Q72XXX típus létezéséről ad tanúbizonyságot nekünk. Erről az okostelefonról egyelőre annyit tudni, hogy a Bluetooth 4.2 szabványt támogatja (ezen az internetes oldalon nyilván ez szerepel az első, kiemelt helyen), a teljesítményről pedig a Snapdragon 435 chip gondoskodna, ami viszonyt kifejezetten szerény jellemzőket valószínűsít. A jelek tehát arra utalnak, hogy az alsó-középkategóriát veszik célba, ahol lehet némi esélyük a sikeres szereplésre, itt viszont a Samsung és a kínai gyártók által szétterített, számos különböző típus van már versenyben, ami több kérdőjelet is felvet a stratégiával kapcsolatban.

Érdemes ezzel kapcsolatban megjegyezni, hogy a HTC annak idején, még 2011 körül, amikor szereplésük csúcspontján voltak, évente nagyjából 3 tucat különböző megoldást dobott piacra, ez viszont (nyilván a siralmas folytatás eredményeként) nagyon lecsökkent, idén például eddig összesen 6 típusról rántották le a leplet. A cég nem is jelezte előre további fejlesztések idei érkezését, így előfordulhat, hogy a most kiszivárgott olcsóbb példány csak jövőre jelenik majd meg, erről azonban még nincs konkrét információ.

Valószínű, hogy az idén bemutatott Desire 12 jövőre esedékes frissítéséről van szó, ezt azonban csak később, hivatalos bejelentés formájában tisztázhatja a cég, amely ettől nyilván nem várhatja sorsa jobbra fordulását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!